Požareport: Skrivnostna prometna nesreča šefa mariborske Policije: Vinjenost, prikrivanje, brisanje?!

ByA.K.

25. decembra, 2023 , ,
Foto: Policija

Požareport: Skrivnostna prometna nesreča šefa mariborske Policije: Vinjenost, prikrivanje, brisanje?!

Požareport: Beno Meglič, ki je direktor Policijske uprave Maribor postal julija letos, je svoj najdaljši karierni skok izvedel leta 2019, potem ko so vinjenega za volanom zasačili takratnega direktorja mariborskih kriminalistov Roberta Mundo (februarja istega leta), pa je slednji moral oditi, in ga je zamenjal Meglič. Megličevi policisti – spomnimo – so oktobra letos vinjenega za volanom ujeli generalnega državnega tožilca Draga Šketo, ki je nemudoma odstopil (mimogrede, znotraj ljubljanskih pravosodnih krogov se sicer govori, da so Šketo ujeli zato, ker naj ne bi hotel “spraviti z dnevnega reda” dveh obtožnic zoper nekdanjega bankirja, danes vplivnega člana upravnega odbora Save Mateja Narata), zdaj pa, morda karma in to, skrivnostna prometna nesreča ogroža tudi Bena Megliča.

Ker če je vse res, kar navajajo naši viri, Meglič in PU Maribor pa tega – vsaj zaenkrat – ne zanikata, mora Meglič kot direktor brez dvoma odstopiti, grozila pa bi mu tudi odpoved delovnega razmerja.

A poglejmo nekatere podrobnosti, kar se govori po mariborski policiji:

– Do prometne nesreče naj bi prišlo 8. decembra, potem ko se je Meglič pojavil – sicer med službenim časom, dopoldne?! – na poslovilni zabavi sodelavca in inšpektorja Jožeta K., tam popil preveč alkohola, potem… več na Požareport.

Foto: Policija (fotografija je simbolna); Portal24