Požareport: Sodni epilog generalmajorke Alenke Ermenc: Na dan predsedniške prisege Nataše Pirc Musar izgubila proti Bojanu Požarju

Požareport: Alenka Ermec je na danes zaposlena kot svetovalka načelnika Generalštaba Slovenske vojske Roberta Glavaša, delovno mesto pa ima znotraj vojašnice v ljubljanskem Šentvidu.

Dokončno, pravnomočno, bodo pa stroški sodnega postopka tokrat v glavnem bremenili proračun …

Po skoraj štirih letih se je, z odločitvijo višjega sodišča v Ljubljani, zdaj vendarle končala tudi tista pravna saga, kjer sta državno tožilstvo in generalmajorka Alenka Ermenc, nekdanja načelnica Generalštaba Slovenske vojske, ki jo je zastopala odvetniška pisarna sedanje predsednice republike Nataše Pirc Musar, kazensko preganjala avtorja teh vrstic, končala pa se je s pravnomočno odločitvijo, da se pregon novinarja Bojana Požarja  – ne dopusti.

Skratka, še en padec sodnega pregona zoper mojo malenkost zaradi novinarskega dela*, sicer je pa ta medijsko-politična in pravosodna zgodba imela tudi celo vrsto pomenljivih okoliščin, tako zelo značilnih za tranzicijsko Slovenijo:

– Alenka Ermenc je avtorja teh vrstic – zaradi članka – ovadila vojaški policiji, čeprav sem novinar in tudi sicer 100-odstotna civilna oseba.

– To naj bi storila na podlagi sugestije tedanjega ministra za obrambo Karla Erjavca (Desus). Bil je sicer čas vlade Marjana Šarca, ko je Mors dejansko vodil Damir Črnčec, takrat državni sekretar za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade.

– Pri tem naj bi oba, Erjavec in Ermenčeva, zlorabila… OVS (varnostno-obveščevalno službo pri ministrstvu za obrambo), da bi odkrila Požarjeve vire znotraj vojske in Morsa.

– Po vloženi ovadbi in napovedi sodnega pregona novinarja je Marko Crnkovič, sodelavec Odlazkovega časnika Večer, porabil pol članka za to, da je privoščljivo in primitivno zapisal, kako je to priložnost, da se “Požarju enkrat končno zapre gobec”.

– Nataša Pirc Musar je med postopkom znova dokazala svoje značajske lastnosti (na sodišče je vložila celo lažne dokaze!)… več na Požareport.

Foto: Bojan Požar

Ne spreglejte…

Požareport: Nedeljski Kebrov intervju kot sistemska korupcija na RTV: ker gre za skriti del spopada za direktorski stolček

Požareport: Prikrita zloraba intervjuja v zameno za Kebrovo kadrovsko lobiranje znotraj struktur, ki tokrat – znova – neposredno odločajo o vodilnih in drugih kadrih na javni RTV Slovenija, Ksenija Horvat pa se poteguje za stolček nove direktorice TVS… več tukaj.

By A.K.

2 thoughts on “Požareport: Sodni epilog generalmajorke Alenke Ermenc: Na dan predsedniške prisege Nataše Pirc Musar izgubila proti Bojanu Požarju”

Komentar: