Požareport: Spletke na Golobovem dvoru: Čigava tarča je minister Boštjančič, saj Žiga Debeljak tega zagotovo ne počne na svojo roko

Šlo naj bi za spletko Vesne Vuković in Damirja Črnčeca, ob zeleni luči Roberta Goloba, politika je pač igra moči …

Požareport: Spletke na Golobovem dvoru: Čigava tarča je minister Boštjančič, saj Žiga Debeljak tega zagotovo ne počne na svojo roko

Požareport: Žiga Debeljak je pred kratkim, daleč stran od oči medijev, izdal navodilo Savi, naj za forenzično preiskavo izbere revizorja.

Nedavni protest sobaric hotelov Sava turizma, minuli torek na slovenski Obali, je zatresel enega od epicentrov vlade Roberta Goloba – skupino Sava, od koder prihaja ne samo minister za finance Klemen Boštjančič in del Golobove stranke Gibanje Svoboda, (prek bivše kratkotrajne stranke Jureta Lebna, imenovane Z.Dej, katere ključni zakladnik naj bi bila prav Sava in Boštjančič), ampak je tam stacioniran tudi del vplivnega omrežja tranzicijske levice, na primer Matej Narat, Savo pa danes kot večinski lastnik obvladuje država.

Toda protest za finančnega ministra Boštjančiča, četudi nekatere anonimke razvpito družbo Aktiva čiščenje (sobarice Save turizma) povezujejo tudi z njim, ni posebej nevaren, so pa zanj – verjetno – bistveno bolj nevarne spletne znotraj Golobovega dvova, oziroma notranji spopadi na tem dvoru.

In kjer je zdaj tarča očitno tudi on. Poglejmo nekatere zanimive podrobnosti:

– Konec februarja 2022 vlada Janeza Janše sprejem odločitev, da se – prek Slovenskega državnega holdinga – opravi forenzična preiskava poslovanja Skupine Sava, in to za obdobje zadnjih desetih let!

– Zdaj pa pozor: vlada Roberta Goloba, ki vse, kar je počela Janševa vlada, čez noč spreminja, ukinja, izničuje, te odločitve, oziroma tega sklepa, začuda ne spremeni?! In ga očitno zadrži na zalogo, če morda pride prav.

– In pred kratkim predsednik uprave SDH Žiga Debeljak, daleč stran od oči medijev, izda navodilo Savi (kar naj bi na eni od prihodnjih sej potrdil tudi SDH), naj za forenzično preiskavo izbere revizorja.

Ker pa je bil Klemen Boštjančič prej, preden je postal minister za finance, predsednik upravnega odbora Save, je seveda popolnoma jasno, da se posledično preiskuje predvsem tudi njega, poleg Mateja Narata, recimo. Skratka, glavna tarča je Boštjančič, a čigava in zakaj?!

– Prav tako je popolnoma… več na Požareport.

Foto: STA

Ne spreglejte…

Požareport: Da ne bo pomote: Opravičilo Nataše Pirc Musar je prišlo šele po tem, ko smo ji časovno zagrozili s tožbo in plačilom odškodnine

Požareport: Nataša Pirc Musar je imela možnost izbire med – zanjo – slabo in še slabšo možnostjo, in izbrala je manj slabo. In potem se je začelo hitro odvijati, saj je predsednica republike nesporno vedela, da je zadeva, če pride na sodišče, zanjo že vnaprej izgubljena… več tukaj.