Požareport: To ni godlja zakona o FURS-u, šlo je za mesidž stranki SD, da Golob lahko brez njih. Če bo huda frka, pa lahko prevalijo na Levico.

Šlo je za skrbno načrtovano operacijo ožjega kroga predsednika vlade Roberta Goloba …

“Godljo rešuje varuh človekovih pravic”, so po tej zares izjemno bizarni situaciji – ko dve stranki vladne koalicije, Gibanje Svoboda in Levica, brez glasov Socialnih demokratov, v državnem zboru izglasujeta sporno novelo zakona o FURS-u, in hkrati sami napovedujeta, da bosta zakon po sprejetju poslali v presojo ustavnemu sodišču (ker je sledenje uradnikov FURS-a brez odredbe sodišča zelo verjetno protiustavno), potem, ko se izkaže, da stranki, ki sta zakon izglasovali, tega istega zakona pred ustavnim sodiščem – po zakonu – ne smeta izpodbijati, pa to namesto GS in Levice elegantno stori varuh človekovih pravic – zapisali na časopisu Dnevnik …

… vendar, po naših zanesljivih informacijah, ne gre le za godljo. Ampak za skrbno načrtovano operacijo ožjega kroga predsednika vlade Roberta Goloba:

– Šlo je namreč za to, da Golob pokaže (sporoči, dokaže) stranki Socialnih demokratov, da on lahko karkoli spravi skozi državni zbor, brez njih. Skratka, za Golobov prikriti politični mesidž stranki SD, da jih on pravzaprav sploh ne rabi.

– Če bi – zaradi tega zakona – slučajno nastala huda oziroma prevelika medijska… več na Požareport.