Požareport: Urška Klakočar Zupančič dokazljivo laže, govori popolne neumnosti in ponižuje davkoplačevalce, mediji pa ji držijo štango

Požareport: Urška Klakočar Zupančič dokazljivo laže, govori popolne neumnosti in ponižuje davkoplačevalce, mediji pa ji držijo štango

Požareport: Bilo je itak samo še vprašanje časa, kdaj bo tista točka preloma*1, tudi po znani teoriji kuhane žabe, ko bo Urška Klakočar Zupančič, predsednica državnega zbora in podpredsednica Gibanja Svobode, sama tako globoko zabredla v blato, kjer je tudi mediji tranzicijske levice ne bodo več mogli zlahka izvleči, čeprav ji štango, pravzaprav je to že kar dobesedno srhljivo, še vedno držijo.

No, zgodilo se je takoj po novem letu, ko se je UKZ vrnila iz Dunaja, oziroma tradicionalnega novoletnega koncerta Dunajskih filhamonikov, in se štiri dni potem zapletla v Ponzijevo shemo dokazljivih laži, izgovorjenih popolnih neumnosti, pa še poniževanja davkoplačevalcev.

Vse to kaže na neposredno zanikanje realnosti (podobno lahko spremljamo tudi pri Golobu), kot je pri nas, vsaj po osamosvojitvi, še ni bilo. Paralelni svet. Zdi se, da ti politiki temu bodisi verjamejo, bodisi mislijo, da so ljudje totalne budale …

Navajamo dejstva (in eno govorico):

– Na koncert jo je povabil predsednik avstrijskega državnega zbora Wolfgang Sobotka, UKZ pa je na Dunaj spremljala generalna sekretarka DZ Uršula Zore Tavčar (več na tej povezavi). Tja so – minulo nedeljo, 1. januarja zjutraj – odleteli z vladnim letalom falcon, kar je UKZ priznala, pod pritiskom javnosti, šele včeraj, v sredo, 4. januarja, okoli dveh popoldne, ko je izvedla krajšo tiskovno konferenco, na konkretna novinarska vprašanja, povezana s poletom falcona, pa sicer še vedno molči.

– Dokazljiva laž so njene navedbe, da je šlo za “bilateralni državniški obisk”, katerega del je bilo povabilo na kulturni dogodek …

… kar naj bi imeli Avstrijci v navadi, in potem še štiriurno “bilateralno srečanje”. Na laž jo namreč postavlja javno dostopni tracking letala falcon, ki je na Dunaj priletel ob 9:41, koncert v Musikvereinu (1. Dunajski okraj) se je začel ob 11.15 ter končal ob 13.42, letalo pa je nazaj proti Ljubljani poletelo ob 16.59, iz dunajskega letališča Schwechat, od prizorišča koncerta oddaljenega 19,5 kilometra. Kar pomeni, da bilateralno srečanje po koncertu v dolžini štirih ur časovno niti teoretično ni bilo mogoče.

Ko Urška reče Uršuli: Na en fajn koncert bova šli

Tudi uradna spletna stran avstrijskega parlamenta tega “bilateralnega državniškega obiska” ne beleži, pri nas pa je Državni zbor objavil krajšo novico… več na Požareport.

Ne spreglejte…

Najbolje, da grem v tujino kar s kočijo, pravi Urška Klakočar Zupančič

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je v zvezi z očitki podala izjavo za medije, v kateri je navedla, da je presenečena nad absurdnostjo situacije, ki je nastala zaradi njenega obiska. Kot je pojasnila, se je 1. januarja letos udeležila bilateralnega državnega obiska v Avstriji pri predsedniku avstrijskega parlamenta Sobotki… več tukaj.

Foto: DZ