Pa še na Facebook si je, pravijo, ta mona, po novem dal “profilko” – 30 let Desusa …?!

Požareport: V DeSUS-u ogorčenje: Bandelli nam dela škodo. A šlo je za solo akcijo Tarče, da Bandellija lansira kot liderja upokojencev

Ker se bliža kongres DeSUS-a, so Bandelliju povedali, da je za funkcije v DeSUS-u potrebna strankarska kilometrina, zato naj ne kandidira, on pa jim je dejal, da si želi samo to, da bi lahko na prihodnjih parlamentarnih volitvah na listi DeSUS-a kandidiral za poslanca.

Pavel Rupar (Glas upokojencev, Inštitut 1. oktober) verjetno ni bil edini, ki se je med zadnjo – četrtkovo – oddajo Tarča (TV Slovenija) glasno začudil, kaj tam počne Marko Bandelli, bivši poslanec Stranke Alenke Bratušek. Toda Rupar je lahko Bandellija, saj je bil tudi sam gost Tarče, dokler oddaje ni predčasno zapustil, to tudi vprašal, odgovora pa ni bilo, vsaj konkretnega ne.

Bandelli je sicer povedal, da je on zdaj član DeSUS-a, potem ko je zapustil SAB, pridruženo Gibanju Svoboda, med pogovorom pa omenjal dopoldansko sejo izvršnega odbora DeSUS-a, v prvi osebi ednine, iz česar so gledalke in gledalci Tarče lahko sklepali, da je Bandelli tudi že član tega visokega organa stranke.

Vendar temu niti slučajno ni tako, resnica je namreč naslednja: Bandelli se je po izstopu iz Gibanja Svobode (član GS je postal potem, ko je Gibanje Svoboda prevzelo SAB, izstopil pa skoraj zagotovo zato, ker mu Robert Golob in Alenka Bratušek nista zagotovila funkcije državnega sekretarja za malo gospodarstvo, ali vsaj kakšnega drugega stolčka znotraj oziroma okoli vlade, niti v državnem podjetju, kar je sicer potrpežljivo čakal več mesecev, novinarjem sporočal, “samo što nije”, potem pa končno le spoznal, da je zgolj osmoljenec ter na volitvah propadli politik) prikorakal na sedež lokalnega odbora DeSUS-a v Novi Gorici, kjer se je, na podlagi splošnih pogojev DeSUS-a za sprejem članstva (sprejmejo te, če se strinjaš s programom stranke in nisi pravnomočno obsojen), pridružil DeSUS-u.

In Bandelli je zdaj tako navaden član stranke, popolnoma brez funkcije, nič drugega. In kritik Golobove vlade.

No, če bi mu Golob in Bratuškova dala kakšno funkcijo, bi danes bil Bandelli med najbolj gorečimi člani te vlade, za DeSUS pa bi se mu sladko fučkalo.

Ker se bliža kongres DeSUS-a, ki bo konec marca, so Bandelliju tudi povedali, da je za… več na Požareport.

Foto: Facebook zajem zaslona

Ne spreglejte…

Intervju: Pavel Rupar in Glas upokojencev

Pred stavbo Državnega zbora se je 1. februarja 2023 popoldne odvil protest ljudske iniciative Glas upokojencev. Na shodu se je po nekaterih ocenah zbralo celo do 20.000 ljudi, pretežno starejših, ki jih je nagovorilo več organizatorjev shoda in drugih upokojencev.

Pred začetkom shoda so se od samostojnih akcij distancirali v Zvezi društev upokojencev Slovenije, kjer so zahteve ljudske iniciative označili za naivne in populistične… več tukaj.