Vesna Vukovič [Foto: Gibanje Svoboda]

Govorice o tem, kako bo Vukovićeva še naprej iz ozadja krojila politiko Gibanja Svoboda in Golobove vlade, lansira predvsem sama, zato da bi čim dlje obdržala svoj vpliv in svojo moč. Ampak ko enkrat – iz politike – greš, te kmalu ni več…

Požareport: Vesna Vuković spreminja načrte

Požareport: Da bo Vesna Vuković, notorna odhajajoča generalna sekretarka Gibanja Svoboda, svojo kariero nadaljevala pri medijsko-smetarskem tajkunu Martinu Odlazku, smo na tem portalu napovedali že deset dni pred njenim odstopom z mesta generalne sekretarke Golobove Svobode (vir: Osovražena Vukovićeva se mora vrniti k Odlazku). Tam naj bi, po prvotnem načrtu, skrbela za “pogodbe” med Odlazkom in občinami, toda zdaj se (njeni) načrti očitno spreminjajo.

Po naših zanesljivih informacijah naj bi namreč Vukovićeva – po novem – ustanovila lobistično agencijo, recimo v slogu agencije Pristop ali Francija Zavrla, ki bi ponujala “dostope” do Roberta Goloba in medijev v lasti Odlazka. Vukovićeva zdaj sicer še vedno, skupaj z Damirjem Črnčecem (državnim sekretarjem na ministrstvu za obrambo), dobesedno upravlja s tednikom Reporter, kjer so sicer ostali samo še trije novinarji in uredniki.

Pri tem je zanimivo, da sta Odlazku zaposlitev oziroma vrnitev Vukovićeve odsvetovala tako… več na Požareport.

Požareport: Slovenski Watregate: Policija že preverja sume odtekanja tajnih podatkov. Počilo tudi med Vukovićevo in parom Bezjak-Cirman

Požareport: “Slovenski Watergate” očitno prehaja na višje obrate. Tako je včeraj odstopila Vesna Vuković, generalna sekretarka Gibanja Svoboda, formalno sicer odhaja 31. marca, ena od ključnih akterk te afere. Da je Vukovićeva na izhodnih vratih, kar naj bi se zgodilo “marca, aprila ali najkasneje maja”, smo na tem portalu sicer že napovedali, vendar zdaj ni dvoma, da je afera Wategate Golobove Svobode njen odhod samo še pospešila… več tukaj.

Foto: Gibanje svoboda