Požareport: VIP izstopajoči Andrej Ribič v osrčju nogometne in lobistične igre.

Požareport: V prostoru za VIP*, na nedavni humanitarni tekmi nogometnih zvezd v ljubljanskih Stožicah in v režiji Aleksandra Čeferina, predsednika Uefe, ga je bilo povsod polno. Kar, ne nazadnje, dokazujejo tudi objavljene fotografije, saj težko najdemo takšne, kjer njega ni gor. Tudi na tisti glavni je, sicer skrajno desno (lansirala jo je celo vlada), skupaj z Aleksandrom Čeferinom, Robertom Golobom, šefom Civilne zaščite Srečkom Šestanom in seveda Tino Gaber, ki jo je sredi VIP-prostora tudi na veliko objemal.

Bil naj bi tudi precej okajen in “glasen” – pripovedujejo nekateri prisotni vipovci (in dodajajo, smo pogrešali avtorja teh vrstic, ker bi imel ogromno dela), no, saj tudi na skoraj vseh fotografijah v rokah drži kozarec belega vina, četudi vsi malo bolj prefinjeni pripadniki družbene smetane oziroma elite vedo oziroma poznajo nenapisano pravilo, da se z alkoholom v roki na takšnih dogodkih ne fotografira, kaj šele pozira. Gre pa za Andreja Ribiča, člana uprave Darsa in nekdanjega dolgoletnega predsednika uprave Elektra Ljubljana in bivšega šefa volilnega štaba Gibanja Svoboda.

Končal je na DARS-u

O tem, kako je Ribič – po notranjih sporih znotraj GS – končal na Darsu, kot “drugi človek” (predsednik uprave Darsa je namreč še vedno Valentin Hajdinjak, vidni član NSi), že vemo. Imel je, to tudi vemo, bistveno večje ambicije, predvsem kar zadeva formalne položaje, toda zdaj se je kakor umaknil “pod radar” in začel, pripovedujejo, z velikimi (večdesetmilijonskimi) lobističnimi posli. Viri pravijo, trenutno ga najdemo vsaj v treh, pri čemer manjših poslov sploh ne omenjamo:

– Pri javnem razpisu Sistemskega operaterja distribucijskega omrežja, bolj znanem po kratici SODO, za dobavitelja več kot 173 tisoč gospodinjskih števcev električne energije, vrednega 15 milijonov evrov. Ribič se tam pojavlja kot lobist za Otmarja Zorna oziroma njegovo podjetje Solvera Lynx. Na nekatere sestanke je prihajal celo sam, fizično.

O tem razpisu so julija podrobneje sicer poročali na portalu Necenzurirano, vendar brez omembe ključnega Zornovega lobista – Ribiča, saj sta Ribič in Primož Cirman, odgovorni urednik tega portala, kakor prijatelja in menda tudi tiha sodelavca.

– Ribič naj bi delal na tem, da iz cestnih poslov Darsa (in drugje) iztisne… več na Požareport.

Foto: STA Portal24