Tisti, ki ministrico bolje poznajo, pravijo, da si Asta Vrečko (desno poslanec Levice Miha Kordiš) najbolj želi postati modna ikona.

Požareport: Vulgarno kadrovanje Aste (z) Vrečko, ki bi rada bila slovenska modna ikona: vrnitev Renate Zamida

Primer Zamida trenutno stoji na ljubljanskem državnem tožilstvu, pri čemer je pravzaprav resnično absurdno, da je Renato Zamida kazensko ovadilo ministrstvo za kulturo, skratka, taisto ministrstvo, ki jo pravkar kadruje v svet novega muzeja …?!

Iz ministrstva za kulturo prihajajo napol srhljive novice. Pod vodstvom Aste Vrečko, ministrice, ki ji na odru družbenih omrežjih ljubkovalno pravijo tudi “Asta z Vrečko”, se je kadrovska politika dobesedno – vulgalizirala.

Dogaja se množično zaposlovanje “naših” (slišati je konkretne številke, vendar jih še preverjamo), pri čemer je edini kriterij politična pripadnost stranki Levica (hja, tudi če si Gibanje Svoboda menda ni dovolj), za stroko jim je vseeno, glavno, da si “Levak”, pri čemer novozaposlenih uradnikov nimajo kam dati, pa še bolj polnijo že itak polne pisarne, da ni več mogoče niti sestankovati v miru, maščevalno maltretiranje in šikaniranje tistih uradnikov, ki/ker so bili kooperativni z bivšim ministrom Vaskom Simonittijem (kar sicer uradniki morajo biti), politično se spuščajo celo v kadrovanje znotraj Akademije likovnih umetnosti, maščevalna Asta Vrečko pa si ob tem, tako vsaj pravijo tisti, ki ministrico bolje poznajo, kakor najbolj želi, da postane slovenska modna ikona.

Vulgarno kadrovanje

Zato verjetno tudi ni naključje, da je tovrstno vulgarno politično kadrovanje enega od vrhuncev doseglo takoj po prazniku slovenske kulture, ko je Golobova vlada na predlog Aste Vrečko za članico sveta novoustanovljenega Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije, torej tistega muzeja, ki nastaja namesto – politično – ukinjenega Muzeja slovenske osamosvojitve, imenovala tudi razvpito Renato Zamida, nekdanjo sporno direktorico Javne agencije za knjigo.

Zamida je namreč kazensko ovadena zaradi suma …

… zlorabe javnega denarja, oškodovanja javnih sredstev in nevestnega dela (vir: Grozi ji do osem let zapora), gre pa, spomnimo, za tisto afero, katere del je tudi Nika Kovač, direktorica famoznega Inštituta 8. marec, in njeno znamenito “kuvertiranje“… več na Požareport.

Foto: Twitter

Ne spreglejte…

Kacin o ukinitvi muzeja: Slovenija si tega ne zasluži

Ob ukinitvi oz. združitvi Muzeja slovenske osamosvojitve z Muzejem novejše zgodovine, sta 24. 1. 2023 pogleda o pomenu in vlogi ministrstva, muzeja ter njegovi ukinitvi, v studiu medijske hiše N1 soočila poglede Jelko Kacin, minister v prvi slovenski vladi ter aktualni sekretar na Ministrsvu za kulturo Matevž Čelik Vidmar. Pogovor je vodil Miha Orešnik… več tukaj.