Požareport: Watergate Golobove Svobode. Ko Mojca Pašek Šetinc potrdi: Vesna Vuković dostopa do tajnih podatkov FURS-a. Kdo so vpleteni?

Vesna Vuković [Foto: Zajem zaslona]

Vesna Vuković naj bi imela več virov oziroma kanalov do tajnih podatkov.

Požareport: Watergate Golobove Svobode. Ko Mojca Pašek Šetinc potrdi: Vesna Vuković dostopa do tajnih podatkov FURS-a. Kdo so vpleteni?

Požareport: Kar se je doslej med poznavalci samo govorilo, je zdaj – tako vse kaže – tudi potrjeno. Namreč, nekdanja poslanka in insajderka Gibanja Svoboda Mojca Pašek Šetinc (MPŠ) je, po naši najnovejših in zanesljivih informacijah, v tistem cenzuriranem podacstu za Delo vendarle povedala nekaj, kar ožji krog predsednika vlade in liderja Svobode Roberta Goloba očitno ni hotel ali mogel “spustiti skozi”.

(Opomba: ob tem pa seveda še vedno ostaja odprto vprašanje, kako je vrh Gibanja Svoboda sploh izvedel za že posneti Delov podcast?!)

Namreč: MPŠ je med intervjujem povedala (za to “priznanje” naj bi se MPŠ sicer odločila šele med pogovorom), da Vesna Vuković, generalna sekretarka GS, nezakonito dostopa do cele vrste tajnih ali zaupnih podatkov Finančne uprave (beri: zasebnih in drugih transakcijskih oziroma bančnih računov) točno določenih ljudi in podjetij. Povedano drugače, kar so bile doslej samo govorice (da Vukovićeva nezakonito dobiva podatke Fursa, policije in tudi Urada za preprečevanje pranja denarja, ki jih posledično izkorišča za politične diskreditacije in eliminacije pa tudi za obračune s tistimi, ki jih ona čisto zasebno ne prenese, pri čemer “ona itak na smrt sovraži 10 tisoč ljudi“), je tokrat prvič potrdila oseba, ki je bila insajderka oziroma akterka tega dogajanja.

Še več, v nadaljevanju bomo… več na Požareport.

Požareport: Nestrpno pričakovanje: Osovražena Vesna Vuković se mora vrniti k Odlazku, ta pa naj bi jo Golobu debelo zaračunal

Požareport: Vesna Vuković, notorna generalna sekretarka Gibanja Svobode, ki jo, recimo, znotraj poslanske skupine GS vsi sovražijo, a se je hkrati tudi bojijo, je enega najhujših udarcev na interni sceni doživela pred časom, ko je prišlo do pomiritve med predsednikom vlade in prvakom GS Robertom Golobom ter predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič. Za kar naj bi bil zaslužen predvsem nekdanji poveljnik Morisa, brigadir Slovenske vojske in bivši generalni sekretar SDS, “osamosvojitelj in pesnik”… več tukaj.

Foto: Zajem zaslona