Požareport: Zabredla med prve afere novega leta: Milovića plačeval tudi Golob, Urška Klakočar Zupančič na dunajski koncert s falconom?

Požareport: Zabredla med prve afere novega leta: Milovića plačeval tudi Golob, Urška Klakočar Zupančič na dunajski koncert s falconom?

Požareport: Vse kaže, da smo – že prve dni novega leta – na pragu dveh prvih velikih afer, v kateri sta zabredla premier Robert Golob in predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, sicer oba tudi vodilna politika Gibanja Svoboda.

Zato je, kar – med drugim – zadeva predsednico državnega zbora in podpredsednico Gibanja Svoboda, veliko vprašanje, kakšni so bili stroški njenega dunajskega (iz)leta in ogljični odtisi naše velike novopečene borke proti kapitalističnemu vedenju?!

Če se vsaj približno ponavljajo nikoli pojasnjene skrivalnice državne družbe Gen-I z obvodnim plačevanjem novinarke Vesne Vuković (tukaj), potem je zelo verjetno, da je Gen-I, ko ga je vodil še Golob, plačeval tudi notornega Miloša Njegoslava Milovića. Kar zdaj prek informacijske pooblaščenke poskuša izvedeti novinar Peter Jančič (več na tej povezavi), no, vodstvo Gen-I pa molči tudi na podobna vprašanja časopisa Dnevnik.

Mi pa preverjamo relevantne informacije, da naj bi Urška Klakočar Zupančič na slavni novoletni dunajski koncert potovala z vladnim letalom falcon, ki je minulo nedeljo zjutraj, kot je razvidno iz javno dostopnih podatkov, očitno res poletelo z Brnika proti Dunaju ter se vrnilo proti večeru.

Kar je še posebno zanimivo zato, ker revija Mladina, neuradno glasilo vladne stranke Levica (in tranzicijske levice nasploh), ravno te dni stopnjuje medijsko in politično kampanjo proti zasebnim letalom, pa še recesija in resna kriza sta na poti. Zato je veliko vprašanje, kakšni so bili stroški dunajskega (iz)leta UKZ in ogljični odtisi naše velike novopečene borke proti kapitalističnemu vedenju?!

Iz doslej znanih dunajskih fotografij UKZ, ki je na koncert odletela na povabilo predsednika državnega zbora Avstrije (Nationalrat) Wolfganga Sobotke …

… je sicer tudi razvidno, da je bila tam vsaj še… več na Požareport.

Foto: zajem zaslona

Ne spreglejte…

Urška Klakočar Zupančič izpostavila: Bog je ljubezen.

Urška Klakočar Zupančič je na slavnostni seji državnega zbora (DZ) pred dnevom samostojnosti in enotnosti, izpostavila, da smo Slovenci v nekaj več kot 30-letni zgodovini samostojne države naredili veliko… več tukaj.