Požareport: Zemljarič bo škodil Golobu, kot je Ertl škodil Türku. A to, da je premier pokleknil, mu ne bo posebej koristilo.

Požareport: Zemljarič bo škodil Golobu, kot je Ertl škodil Türku. A to, da je premier pokleknil, mu ne bo posebej koristilo.

Požareport: Zemljarič bo škodil Golobu, kot je Ertl škodil Türku. A to, da je premier pokleknil, mu ne bo posebej koristilo. Kako so pritisnili na Roberta Goloba? Najverjetneje prek Jankovića, Nataše Pirc Musar in Urške Klakočar Zupančič, saj je bolj malo verjetno, da bi Kučan sam poklical Goloba. Pri čemer so se na vladi, kot se lahko tudi sami prepričamo, med obrazložitvijo vladnega sklepa o “organizaciji pogreba – Janeza Zemljariča – z vojaškimi častmi” dobesedno skrili za povzeto in citirano vsebino Šiftarjeve pobude…

Podelitev državnega odlikovanja Tomažu Ertlu, nekdanjemu ministru za notranje zadeve in zadnjemu šefu slovenske tajne politične policije (SDV oziroma Udbe) v prejšnjem režimu, je nedvomno ena od tistih slavnih epizod (poleg Hude jame kot “drugorazredne teme”, pa afere z Vasilko Sancin in prikrivanim bančnim računom v tujini), ki so Danila Türka stale novega mandata predsednika republike, saj so volivci desne sredine svoje glasove potem večinoma dali Borutu Pahorju.

In podobno bo petkov pogreb Janeza Zemljariča z vojaškimi častmi dolgoročno škodoval Robertu Golobu, ker je to odobrila njegova vlada, uradno dan prej, na seji vlade, minuli četrtek, 5. januarja. Pri čemer so se na Golobovi vladi, kot se lahko tudi sami prepričamo, med obrazložitvijo vladnega sklepa o “organizaciji pogreba z vojaškimi častmi” dobesedno skrili za povzeto in citirano vsebino pobude: 

– Da je bil za pobudo Marjana Šiftarja brez dvoma… več na Požareport.

Foto: Vlada RS Twitter

Ne spreglejte…

Podrobnosti Urškinega leta na Dunaj razkrite

Podrobnosti Urškinega leta na Dunaj razkrite. V čustvenem zapisu je podrobnosti razkrila kar predsednica Državnega zbora sama. Zapisala je tudi, da je na ta dan njen oče doživel hudo nesrečo.

Po novoletnem poletu z vladnim falconom na Dunaj, kjer si je predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič ogledala novoletni koncert Dunajskih filharmonikov, se je nanjo vsul plaz očitkov. Mnogi so se zgražali in dvomili v službeno naravo obiska… več tukaj.