Požareport: Znotraj Gibanja Svoboda popolni kaos: Golob potihoma na strani Jankovića, ker oportuno in varno, Loredana pač lahko žrtvuje

Požareport: Znotraj Gibanja Svoboda popolni kaos: Golob potihoma na strani Jankovića, ker oportuno in varno, Loredana pač lahko žrtvuje

Požareport: Zoran Janković jih “drži za j….”, vrhunsko. In to Roberta Goloba, Sama Logarja, pa še ministra Loredana. Na drugi strani ljubljanske politične scene pa včeraj izvoljen Hojs namesto Logarja …

Janković je (bil) na osebni ravni vedno nadrejen Golobu, znotraj omrežja tranzicijske levice pa itak, to je zakoličeno.

Nastal je “popolni kaos” znotraj Golobove stranke

Nastal je “popolni kaos” znotraj Golobove stranke, tako naši – različni – viri po famoznem ponedeljkovem glasovanju svetniške skupine Gibanja Svobode v ljubljanskem mestnem svetu, kjer je GS večinsko podprlo župana Zorana Jankovića, da se direktorici (Antoniji Poplas Susič) in drugim članom vodstva Zdravstvenega doma Ljubljana podeli posebna finančna nagrada (za leto 2021), navkljub temu, kar se je dogajajo in se še vedno dogaja v ljubljanskem zdravstvu.

Proti takšnemu stališču sta resda glasovali dve svetnici GS, preostalih šest svetnikov pa je glasovalo za Jankovićev predlog, čeprav je minister za zdravje Danijel Bešič Loredan (GS) dejal, napovedal da on kot minister soglasja k tej nagradi ne bo dal, že prej pa je v tem javnem zavodu – zaradi znanih nastalih razmer – uvedel še izredni notranji nadzor.

Svetniška skupina GS je Jankoviću tako omogočila sprejetje tega predloga, saj so zanj glasovali zgolj svetniki Liste Zorana Jankovića (18 jih je), in 6 svetnikov GS, skupno torej 24 glasov. Proti, kar zadeva vladno koalicijo, so bili svetniki Levice, dva svetnika SD pa – previdno – nista glasovala.

Na vrhu stranke GS zdaj pravijo, da so njihovi mestni svetniki pri svojih odločitvah sicer avtonomni, vendar morajo glasovati v skladu s programom in vrednotami stranke, pred tem glasovanjem pa naj bi bilo tudi dogovorjeno, da Jankovićevega predloga ne bodo podprli, ampak bodo glasovali proti, oziroma se vzdržali.

In zdaj naj bi vodstvo stranke, torej predsednik stranke in premier Robert Golob ter generalna sekretarka GS Vesna Vuković, preverjali, kaj se je zgodilo, da so si njihovi ljubljanski svetniki tik pred samo sejo drastično premislili. Ter se tako rekoč prodali Jankoviću.

Toda zgodba ima tudi svoje resnično zakulisje. Kjer ni samo “popolni kaos”, ampak tudi “dvojna igra”. Golob naj bi bil tako potihoma na strani Jankovića in – Sama Logarja, podžupana ter vodje svetniške skupine GS, saj si – Golob, namreč – kot prvo, fronte z Jankovićem ne sme in tudi ne upa odpreti.

Mimgrede: njun odnos sicer… več na Požareport.

Foto: STA

Ne spreglejte…

Minister Bešič Loredan nasprotuje nagradam za uspešnost vodstvu ZD-ja Ljubljana

Mestni svetniki so na ponedeljkovi seji potrdili izplačilo nagrade za redno delovno uspešno vodstvu Zdravstvenega doma Ljubljana. Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan nagradam nasprotuje… več tukaj.