Požareport: Zvezdan Martič med kadrovsko čistko drastično spremenil poslovnik uprave in postal avtokrat RTV-ja

Požareport: Novi predsednik uprave RTV Slovenija Zvezdan Martič, ki se je nazadnje, na odprti sceni, blamiral med nujno sejo parlamentarnega odbora za kulturo, kjer – spomnimo – ni znal ali zmogel izustiti niti dveh stavkov, povezanih z javnim medijem RTV, te dni ne blesti samo s cinizmom v slogu “ker lahko” (medtem ko razrešena voditeljica TV Dnevnika Valentina Plaskan leži na ugenci, Martič na družbenih omrežjih objavlja, kaj je pridelal na vrtu?!), ampak tudi utrjuje svojo moč in pozicijo.

Časovno gledano je Martič že med načrtovanjem kadrovskih čistk dosegel praktično odločilno spremembo poslovnika o delu uprave (22.9., 17. člen!), ki zdaj njemu, skupaj s članom uprave Andrejem Trčkom (slednjega na RTV-ju kličejo “Potrčko”, saj menda vse dela tako, kot mu zaukaže ali naroči Martič), po novem omogoča večino znotraj uprave.

Pa smo “ga dobili avtokrata”, logično ugotavlja eden naših sogovornikov iz RTV-ja.

Tako lahko zdaj Martič – skupaj s (po)Trčkom, brez soglasja preostalih dveh članov uprave… več na Požareport.

Foto: STA

Ne spreglejte…

Požareport: Visoki cilji so padli, zdaj tiho mesarsko klanje pod Martičem: Zakaj bi potrdili Štularja, če ni stal na cesti

Požareport: Kakšno je trenutno stanje stanje duha znotraj RTV Slovenija, nam priča naslednja resnična zgodba: Predprejšnji ponedeljek je prvi delovni dan – kot novinar informativnega programa TVS – nastopil Dejan Cesar, nekdanji tiskovni predstavnik Desusa in bivši član programskega sveta RTV. Ko ga je dežurni urednik, novinar Florjan Zupan, na jutranjem sestanku redakcije predstavil kot novega sodelavca, je novinarka zunanje-politične redakcije Maša Hladen Tomažin glasno siknila, a zdaj bodo pa še Petra Gregorčiča zaposlili.

Po uredniškem sestanku sta se Cesar in Hladen Tomažinova slučajno znašla skupaj tudi v eni od pisarn informativnega programa v drugem nadstropju stavbe na Kolodvorski 2-4 (zraven sta bila tudi novinar Gregor Drnovšek, ki je tudi član novega… več tukaj.