Pozor! Vremenoslovci napovedujejo močno sneženje

ByAna Koren

17. januarja, 2023
Foto: PexelsFoto: Pexels

Pozor! Vremenoslovci napovedujejo močno sneženje

Vremenoslovci napovedujejo močno sneženje. Da lahko tudi v prihodnjih dneh pričakujemo več pošiljk snežnih padavin, smo že poročali. Sprva je kazalo, da bo v noči na torek meja sneženja višje, po nižinah pa se bo dež mešal s snegom. A po zadnjih napovedih bo ponekod zapadlo precej snega že zvečer in ponoči. Osrednjo Slovenijo so ponovno zajele močne snežne padavine.

“Zadnja napoved Evropskega modela ima precej snega tudi za današnjo noč. Zahodno od Ljubljane od 10 do 20 mm padavin v snegu. Višjeležeči kraji bi lahko dobili okoli 20 cm snega. Po nižinah od 5 do 10 cm ne bi bilo presenečenje. Meja dež-sneg bo ravno nad osrednjo Slovenijo,” je v večernih urah sporočil vremenoslovec Blaž Šter.

vir Foto: Pexels

Vremenska napoved

Danes bo sprva pretežno oblačno in ponekod po nižinah megleno. Popoldne se bodo spet začele pojavljati padavine. Po nižinah bo deloma deževalo deloma snežilo. Na Primorskem bo prehodno zapihala burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Goriškem in ob morju do 10 °C.

Zvečer bo marsikje v osrednji in severni Sloveniji snežilo, na jugu pa bo povečini deževalo. Ponoči bodo padavine oslabele, še se bodo pojavljale krajevne plohe, lahko kje tudi zagrmi. Najnižje jutranje temperature bodo okoli 0, na Primorskem okoli 7 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem na zahodu in jugu bodo nastajale krajevne plohe, lahko bo tudi zagrmelo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8, ob morju do 10 °C.

Obeti

V četrtek bo oblačno, v notranjosti Slovenije bo rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. V petek bo zmerno do pretežno oblačno z burjo na Primorskem.

Vremenska slika

Nad večjim delom Evrope je obsežno ciklonsko območje. Na severnim Sredozemljem nastajajo padavinska območja, ki občasno vplivajo tudi na vreme pri nas.

Napoved za sosednje

Danes bo dopoldne pretežno oblačno, ponekod v krajih vzhodno in severno od nas tudi delno jasno. Popoldne bodo ob severnem Jadranu ter v sosednjih pokrajinah Italije in Hrvaške znova padavine, ki se bodo zvečer razširile nad vse sosednje pokrajine. Po nižinah Hrvaške in severne Italije bo večinoma deževalo, drugod marsikje snežilo.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami, lahko bo tudi zagrmelo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter.

vir