Srbski strokovnjak za energetiko Dragan Radović razkriva, po pisanju portala Prava.si, da je v Srbiji neznano kam izginilo vsaj 20% električne energije. Predvidoma zaradi preprodaje s pomočjo tujih podjetij. Na letni ravni celo 1,2 milijardi evrov. Kolikšen delež pogače ima GEN-I?

Portal Prava.si razkriva pričevanje enega največjih strokovnjakov na področju elektrike v Srbiji, Dragana Radovića. Razkritje govori o kraji 20% električne energije v Srbiji. Pri tem so, tako portal Prava.si, sodelovali predvsem s preprodajo električne energije s tujimi partnerji. Na letni ravni je, po besedah Radovića, izginilo neznano kam do 1,2 milijardi evrov.

Albanski analitik Astrit Gashi je, ob razkritju afere s kosovskim veleposlanikom na Hrvaškem Martinom Berishajem, v povezavi z denarnimi nakazili beograjske podružnice GEN-I dejal, da je GEN-I v vrhu srbske elektro mafije.

Prava.si se sprašuje, kolikšen delež pogače si je pri tej kraji odrezal GEN-I v času vodenja sedanjega predsednika vlade, dr. Roberta Goloba? 

Del slovenske javnosti še vedno razkriva in raziskuje delovanje podjetja GEN-I pod vodstvom nekdanjega predsednika uprave in sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba. 

V kratkem času se je, po njihovem, razkrilo kar nekaj spornih poslovnih praks, ki so jih v času Golobovega vodenja izvajali Gen-I, Istrabenz investicijski inženiring in Istrabenz-Gorenje. Do sedaj so le redki slovenski mediji poročali o … več TUKAJ

Vir: Prava.si

One thought on “Prava: Gen-I in namišljena prodaja elektrike v Srbiji”

Komentar: