Portal Prava.si navaja, da so iz dobro obveščenih tujih obveščevalnih virov izvedeli, da bi se naj nogometni sodnik Slavko Vinčič znašel na seznamu oseb, ki so povezane z balkanskim kriminalnim vzporednim mehanizmom s strani Europola, Interpola in ameriške DEA.

Čas je, da se razkrije temna plat slovenskega nogometnega sodnika Slavka Vinčiča iz Maribora, piše Prava.si. V marcu 2020 je bil skupaj s svojimi poslovnimi partnerji aretiran na ranču v Suvem polju v bližini bosanske Bjeline. Škandal so vplivneži slovenskega nogometa Vladimir Šajn, Radenko Mijatović in Aleksander Čeferin s pomočjo slovenskih dominatnih medijev zakrili, piše Prava.si.

A resnica naj bi bila popolnoma drugačna. Portal Prava.si piše, da so jim viri iz tujih obveščevalnih služb in z odličnimi vezami znotraj Europola, Interpola in ameriške DEA razkrili, da je Slavko Vinčič eden izmed 800 slovenskih državljanov in podjetij, ki so se znašli na seznamu kriminalnega balkanskega vzporednega mehanizma. Iz celotnega Balkana bi naj bilo na tem seznamu več kot 4000 oseb. Če se bodo vsi ti podatki izkazali za resnične, se bo v Sloveniji in na Balkanu začel začetek konca nekega obdobja sodstva, tožilstva in policije, navaja Prava.si. Večina kriminalnih poslov naj bi potekala preko pranja denarja v svetu nogometa, energetike, plina in nafte… več TUKAJ

Foto: Posnetek zaslona- Instagram, SPS, 24ur, Damijan Žibert, Nova.rs/ Prava.si