Pravosodno ministrstvo je prevzelo stavbo na Litijski

Sporna stavba na Litijski [Foto: Zajem zaslona]

Pravosodno ministrstvo je prevzelo stavbo na Litijsk

Pravosodno ministrstvo je prevzelo stavbo na Litijski cesti v Ljubljani, za katero je država plačala 7,7 milijona evrov. Po besedah odvetnice Nine Zidar Klemenčič, ki zastopa prodajalca, so cenitve potrdile, da je kupoprodajna cena skladna s tržno vrednostjo.

“Dobre štiri mesece po izvedeni transakciji ugotavljamo, da so vse cenitve, ki so bile pridobljene tako od prodajalca kot od strani kupca, pokazale, da je vrednost objekta nekje v okvirih transakcijske vrednosti po predmetni kupoprodajni pogodbi,” je izjavila Zidar Klemenčič po zaključku primopredaje.

Zadnja cenitev Združenja sodnih cenilcev in izvedencev za gradbeno stroko (SICgras) je ocenila tržno vrednost stavbe na približno 1200 evrov na kvadratni meter. “Ko to pomnožimo z uporabnimi površinami iz izvedenskega mnenja geodeta Kovača, pridemo do cene okrog sedem milijonov evrov,” je poudarila Zidar Klemenčič.

Ob primopredaji se je zgodba s stavbo na Litijski upala zaključiti. “Od začetka je bilo jasno, da je stavba potrebna obnove, da je ravno zato primerna, ker jo bo mogoče prilagoditi glede na potrebe pravosodja, vendar to ni stvar prodajalca, ampak kupca,” je dejala Zidar Klemenčič.

Pravosodna ministrica Andreja Katič ni bila prisotna na primopredaji, prisotna je bila vršilka dolžnosti generalnega sekretarja ministrstva Saša Renko. Ministrstvo za pravosodje je potrdilo, da je ministrica že naznanila sum storitve kaznivih dejanj v zvezi z nakupom stavbe, ki se preiskuje tudi s strani Nacionalnega preiskovalnega urada. Zaradi te transakcije sta dva sodelavca na ministrstvu prejela opozorilo pred odpovedjo delovnega razmerja.

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto: Zajem zaslona