Pražena svinjina z ingverjem: Hitro in nizkokalorično

ByAlenka Mirnik

4. junija, 2024 ,
Pražena svinjina [Foto: Freepik]

Pražena svinjina z ingverjem: Hitro in nizkokalorično

V hitrem tempu sodobnega življenja se včasih zdi, da nimamo dovolj časa za pripravo okusnih in zdravih obrokov. Toda tukaj je rešitev – preprost recept za nizkokalorični obrok, ki združuje okus in prehransko vrednost. Predstavljamo vam “Praženo Svinjino z Ingverjem in Sojo” – jed, ki vas bo navdušila s svojim okusom, hkrati pa vas bo približala cilju petih dnevnih porcij zelenjave. V manj kot 30 minutah lahko pripravite ta okusen obrok, ki vsebuje le 250 kalorij na porcijo. S tem receptom boste odkrili, kako hitro in enostavno pripraviti zdravo jed, ki bo navdušila vaše brbončice in prispevala k vašemu prehranskemu načrtu. Navedene količine sestavin zadostujejo za dve porciji.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 250g svinjskega fileja, odstranjene vse vidne maščobe, narezane na koščke,
  • 1 žlička koruzne moke,
  • 2 žlici temne sojine omake,
  • nizkokalorično pršilo za kuhanje,
  • 150g šampinjonov, narezanih,
  • 2 rdeči papriki, očiščeni in narezani,
  • 75g mangetout, obrezan,
  • 15g sveže korenine ingverja, narezane na tanke vžigalice,
  • 1 strok česna, narezan na tanke rezine,
  • 4 mlade čebule, narezane na kratke kose,
  • sveže mlet črni poper.

Navodila za pripravo:

  1. Svinjino začinite s sveže mletim črnim poprom. V majhni posodi zmešajte koruzno moko s 2 žlicama hladne vode, da dobite gladko pasto, nato pa vmešajte sojino omako.
  2. V velikem woku ali globoki ponvi segrejte nizkokalorično pršilo za kuhanje in postavite na močan ogenj. Svinjino med mešanjem pražite 1-2 minuti ali dokler ne porjavi, vendar ni popolnoma pečena. Nato svinjino prestavite na krožnik.
  3. Ponev znova postavite na ogenj, zmanjšajte ogenj na srednjo moč in dodajte še malo olja. Dodajte narezane gobe in rdečo papriko ter med mešanjem pražite 2 minuti. Nato dodajte mangetout in kuhajte še eno minuto. V mešanico nato vmešajte narezan ingver, česen in mlade čebule ter pražite še nekaj sekund.
  4. Svinjino vrnite v ponev in jo prelijte z mešanico sojine omake in koruzne moke. Kuhajte 1-2 minuti ali dokler se omaka ne zgosti in svinjina ni več surova. Postrezite takoj.

Dober tek!

[Vir: BBC]; Foto: Freepik; Portal24