Praznična Ljubljana zasvetila z lučmi in božično smreko Tino

Foto: Zajem zaslonaZajem zaslona

Praznična Ljubljana zasvetila z lučmi in božično smreko Tino

Ljubljana, prestolnica Slovenije, je zažarela v prazničnem sijaju s prižigom božičnih luči na začetku decembra. Tina Gaber, partnerka predsednika vlade Roberta Goloba, in podžupan Aleš Čerin sta skupaj prižgala luči, oznanjajoč začetek prazničnega decembra v mestu. Kljub slabemu vremenu se je na Prešernovem trgu zbrala množica ljudi, ki so želeli biti del tega veselja.

Letošnje praznične luči v Ljubljani so prižgali na poseben način, saj je za prižig skrbela Tina Gaber, s podporo podžupana. Dogodka se je udeležil tudi premier. Praznično okrasitev z naslovom “Oni smo mi” je zasnoval umetnik Urban Modic. Staro mestno jedro krasi preko 50 kilometrov prazničnih lučk in okoli 850 svetlobnih teles, vključno z 48 lampijoni, ki so jih izdelali osnovnošolci.

Posebnost letošnje okrasitve so skulpture iz recikliranih materialov in delov odsluženih javnih svetilk. Prešernov trg je okrašen tudi z letečim krožnikom, simbolom miroljubnega srečanja različnih kultur. Osrednji element praznikov je 20-metrska božična smreka na Prešernovem trgu, poimenovana Tina.

Ljubljana bo okrašena vse do 7. januarja 2024, pri čemer je strošek okrasitve znašal 220.000 evrov.

vir; Foto: Zajem zaslona; Portal24

Ne spreglejte…

Požareport: Golob skrivaj s Pečečnikom: Burno, vpitje in skriti dogovori, vse mimo Komisije za preprečevanje korupcije

Požareport: Po naših informacijah se je premier Robert Golob že 5. novembra na skrivaj dobil tudi z Jocem Pečečnikom, podjetnikom in predsednikom SBC (Klub slovenskih podjetnikov), vendar tega sestanka predsednik vlade očitno ni prijavil komisiji za preprečevanje korupcije, kot lobistični stik.

Šlo naj bi za nedeljsko kosilo, dolgo menda kar štiri ure, za njuno druženje pa se je izvedelo potem, ko se je s tem v neki ožji družbi pohvalil Pečečenik, ki se sicer tudi sam vedno bolj spogleduje z možnostjo aktivnega vstopa na politično sceno. Sodeč po pripovedovanju naj bi bilo kosilo precej burno, vmes naj bi se dvakrat skregala in vpila, na koncu pa naj bi se dogovorila za naslednje… več tukaj.