Preberite kdo v Sloveniji svoje zaposlene plačuje najbolje

Kdo v Sloveniji svoje zaposlene plačuje najbolje? V podjetju, ki zaposluje 35 ljudi, je povprečna bruto plača presegla 11 tisoč evrov. 

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec je tik pred prazniki sporočil, da se bo januarja minimalna plača v Sloveniji občutno zvišala. Kaj pa obratno? Kakšne so v Sloveniji plače najbolje plačanih zaposlenih v gospodarstvu? Spletne Finance so objavile seznam 100 podjetij v Sloveniji, ki so v letu 2021 plačevala najbolje.

Prvo mesto na lestvici je spet zavzelo IT-podjetje SAP, kjer je lani povprečna bruto plača znašala dobrih 11 tisočakov. Tam je zaposlenih 35 ljudi. Sledi slovensko predstavništvo Microsofta s 64 zaposlenimi, kjer bruto plača znaša dobrih 10 tisoč evrov. Na tretje mesto pa se je uvrstila slovenska podružnica Pfizerja. V podružnici v Ljubljani so lani imeli v povprečju 44 zaposlenih, povprečna bruto plača pa je lani znašala slabih 8000 evrov.

Med prvih 30 podjetij, kjer imajo zaposleni najvišje plače v Sloveniji, so se med drugim uvrstila tudi podjetja Johnson & Johnson, Gen-I, Simens, Triglav Skladi in OMV Slovenija.

Vir: Slovenske novice Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Minister Mesec: Minimalna plača bo višja za 100 evrov neto

Minimalna plača se bo zvišala za 100 evrov neto na mesec, je na novinarski konferenci vlade dejal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec. “Gre za najvišji skok minimalne plače v zadnjem desetletju,” je pojasnil minister.

Minimalna plača se bo zvišala glede na gibanja, ki se kažejo v gospodarstvu, je po seji vlade dejal minister Luka Mesec. Zvišanje minimalne plače je seštevek treh učinkov.

Prvi učinek je davčna reforma, ki bo začela veljati 1. januarja 2023. Kot drugo je na dvig minimalne plače vplival nov izračun minimalnih življenjskih stroškov, ki je bil opravljen v oktobru, in kot tretje, inflacija… več tukaj.

By A.K.

Komentar: