Pred nami so sončni in topli dnevi, toplo bo

ByAna Koren

10. septembra, 2023
Vreme [Foto: Pixabay]

Pred nami so sončni in topli dnevi

Vremenska napoved za danes in jutri obeta nadaljevanje sončnih dni, ki jih spremljajo visoke temperature. Danes bo prevladovalo jasno vreme, vendar pa se zjutraj po nekaterih nižinah pričakuje kratkotrajna megla. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 25 in 28 °C, medtem ko se bodo na Goriškem povzpele do vrtoglavih 31 °C.

Jutri bo jasno vreme, vendar bodo tudi tokrat jutranje ure zaznamovane z meglo po nižinah. Najnižje jutranje temperature se bodo gibale od 10 do 14 °C, ob morju pa bodo nekoliko višje, in sicer do 17 °C. Najvišje dnevne temperature bodo še vedno nadpovprečne, in sicer od 26 do 29 °C, na Goriškem pa do 31 °C.

Vremenski Obeti

V torek lahko pričakujemo pretežno jasno vreme, čeprav se bo zjutraj po nekaterih nižinah še vedno pojavljala megla. Čez dan bo občasno zapihala sapica jugozahodnega vetra. Sreda bo še en sončen dan, pri čemer bo prevladoval jugozahodnik. Popoldne in zvečer lahko pričakujemo posamezne plohe in nevihte, predvsem v severni in zahodni Sloveniji.

Vremenska Slika

Nad večjim delom Evrope trenutno prevladuje obsežno območje visokega zračnega tlaka. Naše kraje pa bo še naprej oskrboval topel in suh zrak, ki priteka z vzhoda ob šibkih vetrovih.

Napoved za Sosednje Pokrajine

Tudi v sosednjih pokrajinah se obeta sončno in toplo vreme. V Kvarnerju bo danes dopoldne še pihala šibka burja, vendar bo tudi tam prevladovalo sončno vreme.

Ostanite hidrirani in se zaščitite pred soncem, saj bodo visoke temperature še nekaj časa vztrajale.

Foto: Pexels

Portal24

Ne spreglejte…

Znaki, da niste introvert ali ekstrovert, ampak ambivert

Mnogi od nas se pogosto opisujejo kot introverti ali ekstroverti, vendar se v resničnosti osebnostne lastnosti ne razvijajo v nespremenljivem kontinuumu. Naša vedenja so pogosto odvisna od življenjskih okoliščin, v katerih se nahajamo. To pomeni, da je kako ločiti med introvertiranostjo in ekstrovertiranostjo včasih precej zapletena, saj obstajajo posamezniki, ki združujejo lastnosti obeh skupin. Ti posamezniki se imenujejo ambiverti… več tukaj.