Prednosti in slabosti deljenja postelje s psom

ByAna Koren

23. februarja, 2023

Prednosti in slabosti deljenja postelje s psom

Psi so znani kot človekov najboljši prijatelji, toda ali bi morali s psom deliti posteljo? To vprašanje ostaja zelo sporno. Po nekaterih raziskavah le tretjina lastnikov psov dovoli svojim hišnim ljubljenčkom, da gredo z njimi v posteljo.

Strokovnjaki iz Washington Sleep Foundation, menijo, da je spanje s psom “osebna odločitev” . Objavili so seznam prednosti in slabosti, ki ljudem pomagajo pri odločitvi, kaj je zanje prav.

Prednost:

  • zmanjšan stres,
  • močnejša imuniteta,
  • nižji krvni tlak in
  • večji občutek varnosti… več tukaj.

Ne spreglejte…

Osem super moči, ki jih imajo psi

Reader’s Digest je naštel osem super moči, ki jih imajo psi. Med drugim super voh in super vid, preverite, kaj še zmorejo ti štirinožci.

Odličen voh

Priboljškov niti ne poskušajte skriti pred svojim psom. Njegov nos ve, da jih imate. Pasji voh je od 10- do 100-tisočkrat bolj občutljiv kot človeški.

.

Odlični meteorologi

Psi so občutljivi na padec zračnega tlaka, ki ga povzročijo močne nevihte. Lahko slišijo nizke frekvence, kot so oddaljeno grmenje in potresi. Za napovedovalce vremena se ne bi smeli zanašati samo na svojega hišnega ljubljenčka, vendar ne dovolite, da njihovo nenavadno vedenje ostane neopaženo. Lahko ti reši življenje.

Komunikacija z repom

Psi spustijo rep, ko so prestrašeni ali nervozni. Ko so vznemirjeni, imajo repe višje v zraku. Če je agresiven ali se počuti ogroženega, ima rep raven in obrnjen proti nebu.

Italijanski raziskovalci so ugotovili, da so psi postali bolj zaskrbljeni, ko so videli druge pse, ki mahajo z repom v levo… več tukaj.

Foto: Pexels