Predsednica države z Levico razpravljala o spremembah volilnega sistema

Predsednica države z Levico razpravljala o spremembah volilnega sistema

V sklopu srečanj predsednice države s parlamentarnimi strankami sta se predstavnika Levice z Natašo Pirc Musar pogovarjala o morebitnih ustavnih spremembah, tudi volilnega sistema, zdravstveni reformi ter podnebni politiki in zeleni prihodnosti.

Koordinator Levice Luka Mesec in vodja poslanske skupine Levice Matej Tašner Vatovec sta se s predsednico Pirc Musar strinjala, da so takšna srečanja dobrodošla in pripomorejo h konstruktivnemu političnemu dialogu in iskanju rešitev pri temah, ki so strateško pomembne za Slovenijo.

Pretekli teden se je predsednica že srečala s predsednikom Gibanja Svoboda in vlade Robertom Golobom ter vodjo poslanske skupine Svoboda Borutom Sajovicem. Govorili so o strateških temah, o katerih je potreben konsenz za prihodnost Slovenije.

Pirc Musar je tudi opravila že pogovore s predstavniki opozicijskih strank, in sicer s predsednikom SDS-a Janezom Janšo in vodjo poslanske skupine SDS-a Jelko Godec ter predsednikom NSi-ja Matejem Toninom in vodjo poslanske skupine NSi-ja Janezom Ciglerjem Kraljem. S predstavniki opozicije je pogovor med drugim tekel tudi o zdravstveni reformi.

vir Foto: NPM Twitter

Ne spreglejte…

Požareport: Kako so na vladi pokopali Zemljariča: Opravimo razpravo, res boljše, da ne, pa nojevsko pogledajo v tla in vsi glasujejo za

Spomnimo: vlada Roberta Goloba je odločitev o pokopu Janeza Zemljariča s častno četo Slovenske vojske (uradno: organizacija pogreba z vojaškimi častmi) odločila na svoji 30. redni seji, 5. januarja.

Igor Omerza je kasneje, ko se je vračal iz Trsta, celo javno potožil, da tržaškim Slovencem pravzaprav ni znal dobro pojasniti, saj na patološko obnašanje vlade ni pametnega odgovora …

Publicist Igor Omerza in nekdanji dolgoletni zunanji minister ter nekoč tudi ljubljanski župan Dimitrij Rupel sta minuli petek zvečer v Trstu, v tamkajšnjem Tržaškem knjižnem središču (Centro Triestino del libro), kjer je Omerza predstavljal dve svoji knjigi, “Kocbek, Pahor, Jančar in Udba”, ter “Jovanka in Udba”, naletela na – sicer – pričakovano težavo, kako zbranim tržaškim Slovencem pojasniti, zakaj takšno čaščenje Janeza Zemljariča in ukinitev Muzeja slovenske osamosvojitve. Omerza je kasneje, ko se je vračal iz Trsta, tudi javno potožil, da “pravzaprav ni znal dobro odgovoriti, saj na patološko obnašanje vlade ni pametnega odgovora”…. več tukaj.