Ob dnevu državnosti je predsednik Borut Pahor v predsedniški palači vročil dve odlikovanji. Podelil je zlati red za zasluge, ki ga je prejel pravnik Ludvik Toplak in red za zasluge, ki ga je prejel novinar in politik Roberto Battelli.

Gospod Ludvik Toplak je odlikovanje prejel za izjemen prispevek k demokratizaciji in osamosvojitvi Slovenije ter njeni mednarodni in akademski uveljavitvi.

Gospod Battelli je red za zasluge prejel za dolgoletno delo in prispevek k razvoju slovenske demokracije ter za zasluge pri povezovanju in ohranjanju italijanske narodne skupnosti v Sloveniji.

Predsednik države Borut Pahor je po podelitvi nagrad nagovoril obiskovalce ob dnevu odprtih vrat predsedniške palače. Pred palačo je bila postrojena častna straža garde Slovenske vojske.
V okviru dneva odprtih so si obiskovalci pod strokovnim vodstvom uslužbencev Protokola Republike Slovenije, lahko ogledali uradne in delovne prostore predsednika Republike Slovenije.

Predsednik države Pahor je danes položil venec na Pomnik padlim v vojni za Slovenijo ’91.

Razstava fotografij

V predsedniški palači je ob dnevu državnosti na ogled razstava fotografij prelomnih dogodkov ob nastanku slovenske države. Fotografije so pomniki kako so osamosvojitelji pred 30 leti utirali pot samostojni slovenski državi, njeni obrambi in mednarodnemu priznanju.

Razstavo si lahko ogledate danes do 19. ure.

Foto: Vlada RS Twitter

By A.K.

Komentar: