Premier Golob v telefonskem pogovoru s Šmihalom. Predsednik vlade dr. Robert Golob je včeraj opravil telefonski pogovor z ukrajinskim premierjem Denisom Šmihalom.

Predsednik vlade je s premierjem Šmihalom govoril o razmerah v Ukrajini in prihajajočem zasedanju Evropskega sveta. Na zasedanju bo ena ključnih tem razprava o Ukrajini. Ukrajinski predsednik vlade se je Sloveniji zahvalil za odnos do ukrajinskih beguncev, zaprosil je tudi za pomoč pri razminiranju v Ukrajini.

Golob je Ukrajini potrdil podporo pri suverenosti in prizadevanju za mir. Premier je prav tako obljubil slovensko pomoč pri razminiranju. Rusko agresijo, ki je v nasprotju z določili Ustanovne listine Organizacije Združenih narodov pa je ostro obsodil.

Slovenija temeljna načela mednarodnih odnosov dosledno spoštuje, s tem tudi zavrača vsakršno obliko nasilja. Ključnega pomena je enotna EU. Prav tako je p.v. Golob izrazil podporo Vlade Republike Slovenije v prizadevanjih Ukrajine za dosego statusa kandidatke za članstvo v EU, ob že znani močni podpori Zahodnemu Balkanu.

Foto: Twitter