Premier in Janković zapustila novinarsko konferenco po vprašanju novinarja (video)

Robert Golob Zoran Janković zajemRobert Golob in Zoran Janković zajem zaslona Portal24

Premier nenadoma zapustil novinarsko konferenco po vprašanju novinarja

Danes se je na novinarski konferenci, namenjeni predstavitvi kompromisa med vlado in občinami glede višjih povprečnin, zgodil nepričakovan obrat. Predsednik vlade, Robert Golob, in ljubljanski župan, Zoran Janković, sta nenadoma zapustila dogodek, potem ko je novinar postavil vprašanja, ki so presegla temo tiskovne konference.

Novinar je sprva postavil vprašanje o povprečninah, vendar je nato nadaljeval z nizom vprašanj, ki so se dotikala aktualnih političnih tem. Spraševal je o pričakovanem odstopu predsednice državnega zbora, Urške Klakočar Zupančič, komentarju zaslišanja nekdanje notranje ministrice, Tatjane Bobnar, pred parlamentarno preiskovalno komisijo, ter o domnevnem razkritju žvižgača v zvezi s pobiranjem podkupnine za pridobivanje poslov pri Darsu in morebitni razrešitvi prvega moža družbe, Valentina Hajdinjaka.

Medtem ko je novinar postavljal ta vprašanja, je predstavnica premierjevega kabineta, ki je vodila konferenco, večkrat opozarjala, naj se vprašanja omejijo na temo konference. Kljub temu pa je ljubljanski župan, Zoran Janković, reagiral in dejal: “Jaz grem, lepo prosim.” Premier Golob je nato dal znak za odhod z novinarske konference, skupaj z županom sta zapustila dogodek, ne da bi odgovorila na novinarjeva vprašanja.

Dogodek je vzbudil presenečenje med prisotnimi novinarji, medtem ko so drugi udeleženci tiskovne konference nadaljevali s predstavitvijo kompromisnega predloga o višini povprečnin. Vprašanje, kako se bo ta nenavaden dogodek odrazil na politični sceni in medijih pa ostaja odprto.

vir

Foto: Portal24

Portal24