Premier na dopustu v Teksasu: Na mirovno konferenco ga ne bo

Robert Golob [Foto: Vlada RS/Žan Kolman]

Premier na dopustu v Teksasu: Na mirovno konferenco ga ne bo

Predsednik vlade Robert Golob si je vzel dopust in odletel na jug Združenih držav Amerike, natančneje v Teksas. Tam si bo v živo ogledal tretjo finalno tekmo lige NBA in navijal za slovenskega zvezdnika Luko Dončića. Premier si bo enega najbolj prestižnih športnih dogodkov na svetu ogledal v lastni režiji. 24ur navaja, da podrobnosti njegovega potovanja ostajajo skrivnost, zato ni znano, koliko bo Golob odštel za oddih, let in ogled tekme. Prav tako ni jasno, ali je v Dallas odpotoval na povabilo gostiteljev. Medtem pa se pojavljajo tudi vprašanja o posrednih stroških države zaradi varovanja šefa vlade in kdo bo medtem vodil vlado.

“Celo življenje sem sanjal o ogledu finala lige NBA in danes grem navijat za Luko v Dallas,” je zjutraj preko Instagrama z letališča zadovoljno sporočil predsednik vlade Robert Golob. Po torkovem delovnem obisku v Jordaniji, kjer je sodeloval na konferenci o humanitarni pomoči za Gazo, si je vzel tri dni dopusta. Poleg tretje tekme naj bi si, neuradno, ogledal tudi petkov dvoboj med Dallasom in Bostonom.

Stroške premier krije sam

“Predsednik vlade bo zasebno odpotoval v Dallas. Stroške potovanja pa krije sam,” skopo pojasnjujejo v njegovem kabinetu. Dodajajo še, da mora imeti Golob ob sebi varnostnike ne glede na to, ali gre za zasebno ali službeno pot.

Po poročanju 24ur se Golob zaradi obiska Amerike ne bo udeležil mirovne konference za Ukrajino, ki bo ta vikend potekala v Švici. Slovenijo bo na konferenci zastopala predsednica države Nataša Pirc Musar. Medtem bo doma v četrtek zasedala Golobova vlada, ki jo bo zaradi dopusta šefa vodil podpredsednik vlade in minister za finance Klemen Boštjančič.

Hiter izračun stroškov ogleda finalne tekme NBA pokaže, da bi namestitev v Dallasu, let v poslovnem razredu in vstopnica za prestižno tekmo običajnega navijača stala najmanj pet tisoč evrov. Ali je Golob potovanje izvedel na povabilo organizatorjev, v kabinetu predsednika vlade ne razkrivajo.

Prihodnji teden si bo premier Golob ogledal tudi tekmo evropskega nogometnega prvenstva s Srbijo. V Münchnu bo za Kekovo izbrano vrsto stiskal pesti na uradni službeni poti.

[Vir: 24ur]; Portal24; Foto: Vlada RS/Žan Kolman