Premier: Z razmejitvijo javnega in zasebnega zdravstva ne bo več škodljivega prepletanja

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je danes udeležil slavnostne akademije ob 130. obletnici delovanja Splošne bolnišnice Novo mesto. [Foto: Katja Kodba/STA]

Premier: Z razmejitvijo javnega in zasebnega zdravstva ne bo več škodljivega prepletanja

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je udeležil slavnostne akademije ob 130. obletnici delovanja Splošne bolnišnice Novo mesto, kjer je bil slavnostni govornik. V svojem nagovoru je ponovno poudaril, da je zdravstvo prioriteta vlade.

“To sem povedal, ko smo odprli nove intenzivne enote v Splošni bolnišnici Jesenice, ko smo odprli prenovljene prostore zdravstvenega doma Murska Sobota in ko smo danes podpisali Pismo o nameri za razvoj in izvajanje enovitega magistrskega študijskega programa Medicina na Univerzi na Primorskem,” je dejal premier dr. Golob.

Premier je pohvalil razvoj Splošne bolnišnice Novo mesto, ki je zrasla v četrto največjo bolnišnico v Sloveniji s 1200 zaposlenimi. “Splošna bolnišnica Novo mesto je imenitna tudi zato, ker je vse od svojih začetkov prodorna, inovativna, fleksibilna ustanova, ki se prilagaja izzivom časa,” je dejal. Predsednik vlade je ob tem izpostavil tudi močno povezanost bolnišnice z lokalno skupnostjo.

Razmejitev

Dr. Golob je poudaril, da je Splošna bolnišnica Novo mesto najboljša v državi po ekonomskih pokazateljih. “Samo v lanskem in letošnjem letu ste izvedli veliko investicij, veselim pa se tudi otvoritve negovalne bolnišnice,” je dejal premier.

V nadaljevanju je izpostavil pozitivno klimo v bolnišnici, kjer se pacienti dobro počutijo, ker vedo, da so v oskrbi srčnih in predanih ljudi. “Globoko se vam zahvaljujem za vaše delo in predanost,” se je zbranim poklonil premier dr. Golob.

“Ravno z razmejitvijo med javnim in zasebnim zdravstvom poskrbljeno, da ne bo več škodljivega prepletanja med enim in drugim. Na ta način bodo lahko bolnišnice delovale še bolj uspešno, ker bodo nagrajeni tisti, ki so z vsem srcem predani delu v javni ustanovi za korist bolnika,” je dejal premier in se zahvalil tudi direktorici bolnišnice Mileni Kramar Zupan ter dodal, da je bolnišnica v navdih in ponos celi Sloveniji. “Čestitke, Splošna bolnišnica Novo mesto!” je ob koncu nagovora dejal premier.

[Vir: Gov.si]; Portal24; Foto: Katja Kodba/STA