Danes je svoje premoženjsko stanje objavila tudi  podpredsednica Gibanja Svoboda Marta Kos.

Marta Kos je pred kratkim napovedala predsedniško kandidaturo, o tem smo poročali tukaj. Marta Kos ima v bankah 84.000 evrov in 161.000 švicarskih frankov prihrankov, 460.000 evrov vrednostnih papirjev in kapitalskih naložb. Kosova je lastnica stanovanja v Ljubljani in avtomobila Audi A6 avant, letnik 2014.

Po oceni geodetske uprave je nepremičnina Kosove v Ljubljani ocenjena na 147.691 evrov. V pokojninskem skladu ima od prodaje dveh nepremičnin, polovice hiše v Ljubljani po ločitvenem postopku in stanovanja na Ravnah na Koroškem po smrti staršev 500.000 evrov. Prav tako je Marta Kos lastnica podjetja Kos Consulting & Coaching v Ženevi.

Marta Kos  glede na zapis na svoji spletni strani nima plemenitih kovin, plovil, kriptovalut ali dragocenih umetnin.

Besedni dvoboj med kandidatkama za predsedniške volitve

Med kandidatkama za predsedniške volitve  Marto Kos in Natašo Pirc Musar se je vnel besedni dvoboj. Marta Kos na očitke Milana Kučana odgovarja, da gre za poskus, da bi jo izključili iz predsedniške tekme izključili. Kučan je namreč pred časom dejal, da bi bilo nesprejemljivo, če bi imela stranka Gibanje svoboda ob predsedniku vlade in predsednici državnega zbora še predsednico države. S Kučanom, se strinja tudi Nataša Pirc Musar. Kučan Musarjevo tudi sicer podpira kot kandidatko za predsednico države. Pirc Musarjevi se, zdi orbanovsko, če bi se scenarij uresničil… več tukaj.

Foto: Gibanje svoboda Twitter