Preobrat v karieri slavne manekenke Cara Delevingne

ByAna Koren

24. aprila, 2023

Preobrat v karieri slavne manekenke Cara Delevingne

Cara Delevingne je presenetila z novim projektom Earthed. Gre za spletni vodnik za trajnostno življenje s predavanji in vsakodnevnimi nasveti, ki vas bodo odvrnili od modnih brvi.

Projekt Earthed je namenjen učenju ljudi, kako pomagati planetu in ga ohraniti za prihodnje generacije. To je razlog, da manekenka in igralka Cara Delevingne nekaj časa ne bo več na modnih brveh. Gre za ekoplatformo, ki bo zbrala predavanja znanih ljudi o svetu narave in sublimirala najnovejša odkritja s tega področja. Delila bo tudi konkretne napotke, kaj lahko posameznik stori za dobrobit celotnega planeta. Britanski mediji poročajo, da igralke in manekenke tudi lani ni bilo na modnih brveh. Takrat je bila odsotna zaradi težav z odvisnostjo, ki so zdaj za njo.

Vir je za The Sun povedal: “Cara je poskrbela, da ‘pokrije’ celotno področje trajnostnega življenja z informacijami in smernicami, od gojenja zelenjave do pomoči ljudem s konkretnimi nasveti, da razumejo, kaj lahko storijo, da bi kaj spremenili.” Zaradi nove platforme Earthed, ki je zrasla iz leta 2021 začetega okoljskega projekta »Initiative Earth«, je pripravljena spremeniti svoj življenjski slog. Lahko bi na primer prenehala potovati z zasebnimi letali zaradi pomembnega okoljskega odtisa, ki ga puščajo.

Ta odtis namreč velja za “enega najhitreje rastočih virov emisij toplogrednih plinov, ki poganjajo globalne podnebne spremembe,” pravi Svetovni sklad za naravo. Odločila se je, da postane zgled drugim znanim okoljskim aktivistom. Kot sta recimo Leonardo DiCaprio in Bill Gates, ki se nočejo odpovedati zasebnim letalom.

Igralka in manekenka šokirala: ”Razmišljala sem o tem, da bi končala življenje”… več na Princesa.si