Preprost, a tako zelo zelo okusen: Čokoladni mousse

ByA.K.

11. februarja, 2024 ,
Foto: Pixabay

Preprost, a tako zelo zelo okusen: Čokoladni mousse

Če iščete sladico, ki vas bo osrečila s čokoladno ekstazo, ne iščite več! Predstavljamo vam enostaven recept za čokoladni mousse, ki bo navdušil vaše brbončice. Ta preprosta sladica je odlična za vsako priložnost – od romantične večerje do družinskega piknika.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 200 g temne čokolade (najbolje s 70% kakava),
  • 3 jajca,
  • 2 žlici sladkorja,
  • 1 skodelica smetane za stepanje,
  • 1 žlica vanilijevega izvlečka,
  • ščepec soli,
  • nekaj borovnic ali drugega sadja za okras.

Navodila za pripravo:

Stopite čokolado: Najprej stopite čokolado v vodni kopeli ali v mikrovalovki. Pazite, da se čokolada ne pregreje, saj lahko postane grenka. Ko je čokolada popolnoma stopljena, jo odstavite in počakajte, da se nekoliko ohladi.

Ločite jajca: Ločite rumenjake in beljake jajc. Rumenejke postavite v eno posodo, beljake pa v drugo.

Stepanje jajčnih rumenjakov: V posodi z rumenjaki dodajte sladkor in vanilijev izvleček. Mešajte, dokler ne dobite svetle in kremaste zmesi.

Dodajte stopljeno čokolado: Postopoma dodajte stopljeno čokolado k mešanici rumenjakov in dobro premešajte, da se vse sestavine združijo v enotno maso.

Stepanje smetane: V ločeni posodi stepite smetano. Naj bo smetana lepo gosta, vendar ne pretirano trda.

Beljake stepite v čvrst sneg: Dodajte ščepec soli beljakom in jih stepite v čvrst sneg z mešalnikom ali ročnim metlicam.

Združite vse sestavine: Nežno vmešajte stepeno smetano v mešanico rumenjakov in čokolade. Nato pa počasi dodajajte beljakov sneg in nežno premešajte, da ohranite zračno in lahko konsistenco moussea.

Serviranje: Razdelite čokoladni mousse v kozarce ali skodelice ter jih postavite v hladilnik za vsaj 2 uri, da se mousse dobro ohladi in strdi.

Okrasitev: Preden postrežete, po vrhu moussea dodajte sadje ali čokoladne ostružke za dodatno teksturo in okus.

To okusno čokoladno sladico lahko postrežete s svežimi jagodami, malinami ali kapljico stepene smetane za še boljšo izkušnjo. Preprost čokoladni mousse bo zagotovo zadovoljil vaše sladke želje! Dober tek!

Avtor: Portal24; Foto: Pixabay