Preprost piščančji curry z grškim jogurtom
Preprost piščančji kari je odličen recept za družinska snidenja ob mizi. Sestavin je zelo malo, piko na i pa jedi da svežina grškega jogurta. Priprava vam bo vzela 5 minut, jed se kuha tri četrt ure, iz navedenih sestavin pa dobite štiri obroke.
Kaj potrebujete:
- 2 žlici sončničnega olja
- 1 čebula, narezana na tanke rezine
- 2 stroka česna, zdrobljena
- za palec velik kos ingverja, nariban
- 6 piščančjih beder brez kosti in kože
- 3 žlice srednje velike začimbne paste
- 400 g narezanih paradižnikov
- 100 g grškega jogurta
- 1 majhen šopek koriandra, sesekljani listi
- 50 g mletih mandljev
- kruh ali riž za prilogo
Postopek:
V veliki ponvi na zmernem ognju segrejte olje. Dodajte čebulo in izdaten ščepec soli ter pražite 8-10 minut ali dokler čebula ne postane zlato rjava in lepljiva. Dodajte česen in ingver dušite še eno minuto.
Piščančje meso narežite na 3 cm velike koščke, dodajte v ponev in pražite 5 minut, nato pa premešajte z začimbno pasto in paradižnikom, zalijte z 250 ml vode. Zavrite, znižajte vrelišče in kuhajte na blagem ognju in nepokrito 25-30 minut oziroma dokler ne postane zgoščeno. Vmešajte jogurt, koriander in mlete mandlje, začinite in postrezite s popečenim kruhom ali rižem.
Dober tek!
Foto: iStock