Preprosta a okusna: Svinjska pečenka
Svinjska pečenka, pečena v pečici, je zelo preprosta. Svinjski hrbet brez kosti, prerezan na sredino, je pust in enotne oblike, zato se v pečici enakomerno speče. Če po 30 minutah znižate temperaturo pečice, preprečite, da bi se pečenka izsušila, zato tega koraka ne preskočite! Za pripravo jedi boste potrebovali dobro uro in pol. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri obroke.
Prehranski profil:
- Brez mleka,
- diabetikom prijazno,
- brez jajc,
- brez glutena,
- brez soje,
- brez oreščkov.
Sestavine, ki jih boste potrebovali
- 1 kilogram svinjske pečenka brez kosti
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica dijonske gorčice
- 1 žlica sesekljanega svežega timijana
- 1 žlica sesekljanega svežega rožmarina
- 1 žlica mletega česna
- 1 ¼ čajne žličke soli
- 1 čajna žlička grobo mletega popra
- 1 čajna žlička zdrobljene rdeče paprike
Postopek priprave:
Pečico segrejte na 230°C. Pekač z rešetko obložite. Svinjino položite na rešetko. V majhni posodi zmešajte olje, gorčico, timijan, rožmarin, česen, sol, poper in zdrobljeno rdečo papriko. Vtrite marinado v meso in pustite stati 30 minut.
Pecite, dokler ne zacvrči in na mestih rahlo porjavi, približno 15 minut. Zmanjšajte temperaturo pečice na 180°C (svinjine ne jemljite iz pečice). Pecite, dokler termometer, vstavljen v sredino pečenke, ne zabeleži 60 °C, približno 40 minut.
Pečenka naj preden jo postrežete počiva vsaj 10 minut.
Dober tek!
Dejstva o hranilni vrednosti(na porcijo)
198 | Kalorije |
10 g | maščoba |
1 g | Ogljikovi hidrati |
25 g | Beljakovine |
vir Foto: Delish