Preprosti čokoladni piškoti s čudovito hrustljavo skorjico
Recept za preproste čokoladne piškote je neverjetno preprost in v zgolj 35 minutah zagotavlja popolne piškote. Ti piškoti so idealen načrt B ali, ko želite eksperimentirati s čim novim, a niste prepričani, da bo uspelo. S tako vsakdanjimi sestavinami in malo časa za pripravo, si lahko vedno zagotovite popolno sladico na mizi.
S tem receptom boste lahko pripravili kar 25 okusnih piškotov, a ne pozabite, da lahko eksperimentirate in jim dodate tudi popražene oreščke ali suho sadje po svojem okusu. Pripravljeno mešanico lahko shranite največ 2 dni vnaprej in jo hranite v hladilniku ali zamrznete do enega meseca. Pečene piškote pa lahko brez skrbi hranite do treh dni v pločevinasti ali plastični posodi s pokrovom.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 250 g zmehčanega masla,
- 350 g rjavega sladkorja,
- 2 veliki jajci,
- 350 g moke,
- 3,5 žličke pecilnega praška,
- ¼ čajne žličke soli,
- 100 g kakava v prahu,
- 200 g čokolade, narezane na koščke,
- 400 g dodatne čokolade za preliv po želji.
Postopek priprave:
- Najprej penasto stepite maslo in sladkor s ščepcem soli, nato pa eno za drugim vmešajte jajci.
- Moko in kakav v prahu presejte ter ju vmešajte v mešanico, nato pa dodajte še čokoladne koščke.
- Pecico segrejte na 190 stopinj Celzija in obložite pekač s peki papirjem.
- Za vsak biskvit na peki papir odvzemite dve žlici zmesi ali, če ste zmes hranili v hladilniku, oblikujte kroglice iz dveh žlic zmesi, nato pa jih sploščite v obliko piškotov.
- Piškote pecite 12-15 minut, dokler ne dobijo hrustljave skorjice. Postrežete jih lahko tople ali hladne.
- Po želji lahko piškote oblijete s čokolado. Stopite čokolado in jo ohladite, nato pa vsako polovico piškota pomočite v čokolado in pustite, da se strdi. Alternativno, piškote razporedite po pladnju in jih premažite s stopljeno čokolado.
Ne spreglejte