Preprosto dobro: testenine s tuno, češnjevimi paradižniki in mascarpone sirom

Preprosto in tako zelo dobro. Današnje kosilo namreč. Izbrali smo preproste testenine s tuno in češnjevimi paradižniki. Je zelo enostavna za pripravo, saj vse pripravimo kar v enem loncu. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli pol ure. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri porcije.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 glavica drobno sesekljane čebule
  • 500 g razpolovljenih češnjevih paradižnikov
  • 400 g testenin po izbiri
  • 1 l vroče zelenjavne osnove
  • 2 pločevinki odcejene tune v kosih
  • 3 žlice mascarponeja
  • 30 g naribanega parmezana
  • 2 žlici kaper
  • naribana lupinica polovice limone
  • sol in poper po okusu

Postopek priprave

V ponvi na srednje nizki temperaturi segrejte olje. Dodajte čebulo in ščepec soli ter rahlo pražite približno 7 minut oziroma dokler čebula en postane mehka in prozorna.

V lonec dodajte ¾ razpolovljenih češnjevih paradižnikov, testenine in zelenjavno osnovo ter zavrite. Zmanjšajte ogenj na srednje nizko in med občasnim mešanjem odkrito kuhajte 15 minut. Paradižnik naj razpade, testenine naj bodo na ugriz.

Dodajte preostale paradižnike in kuhajte brez pokrova na srednje močnem ognju 5 minut oziroma dokler tekočina ne izhlapi.

Nežno vmešajte koščke tune, mascarpone, parmezan, kapre, limonino lupinico in peteršilj ter sol in mleti črni poper. Ponev pokrijte, odstranite z ognja, preden postrežete naj jed pet minut počiva.

Dober tek!

Ne spreglejte…

Pečene testenine po navdihu francoske čebulne juhe

Pečene testenine po navdihu francoske čebulne juhe. Vsi obožujejo dobre pečene testenine, tokrat vam predstavljamo recept, po navdihu francoske čebulne juhe. Zapečene testenine s kremasto čebulno omako in obilico lahko zagotovo postane jed za kateri koli dan v tednu. Za pripravo te jedi boste potrebovali slabo uro. Iz navedenih količin sestavin boste dobili šest obrokov… več tukaj.

By A.K.

One thought on “Preprosto dobro: testenine s tuno, paradižniki in mascarpone sirom”

Komentar: