Preprosto in okusno: Pica Carbonara

ByA.K.

30. januarja, 2024 , ,
Foto: Freepik

Preprosto in okusno: Pica Carbonara

Okusi Italije so, ko gre za kulinarično razvajanje pogosto v središču pozornosti. Tokrat vas vabimo na kulinarično doživetje, kjer se srečata italijanska klasika, špageti Carbonara, in priljubljena jed pica. Rezultat? Domača Carbonara pica, ki združuje najboljše okuse Italije v en sam, neustavljiv obrok. Ta jed ohranja svilenost in slanost tradicionalne Carbonare, hkrati pa vam nudi hrustljavost ob vsakem grižljaju.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 115g pancete ali debelo narezane slanine, narezane na kocke,
  • 450g svežega testa za pico, pri sobni temperaturi,
  • Univerzalna moka, za pomokanje,
  • 230g naribane mocarele,
  • 60g naribanega sira Pecorino Romano, ter nekaj dodatnega za posipanje,
  • 0,25 žličke mletega črnega popra, ter nekaj dodatnega za posipanje,
  • 2 veliki jajci,
  • 15 ml sesekljanega drobnjaka za posipanje.

Navodila za pripravo:

Pečico segrejte na 232 °C in postavite rešetko v spodnji tretji del pečice. V veliki ponvi hrustljavo prepražite panceto, medtem ko občasno mešate, dokler ne postane zlato rjave barve, kar bo trajalo približno 6 minut. Nato jo odstranite s štedilnika in položite na krožnik, obložen s papirnato brisačo, da se odcedi odvečna maščoba.

Na rahlo pomokani delovni površini nežno raztegnite testo v krog premera 30,5 centimetra. Preložite ga na pekač, ki ste ga rahlo pomokali. Enakomerno ga potresite z naribano mocarelo in Pecorino Romano, pri tem pa pustite 1,9-centimetrski rob ob robu testa. Nato ga obložite s prepraženo panceto in ga rahlo posolite s poprom.

Pecite pico v ogreti pečici, dokler se skorja ne napihne in postane zlato rjava, medtem ko se sir lepo stopi, kar bo trajalo približno 8 minut.

Med peko pice dajte jajci v majhno posodo, vendar ju ne stepite.

Previdno vzemite pico iz pečice in na sredino položite jajce. Z vilicami previdno razporedite beljak po večji površini, da se jajce enakomerno skuha. Nato vrnite pico v pečico in pecite še približno 5 minut, da se beljak strdi in rumenjak pa še vedno lepo steče.

Ko je pizza pripravljena, lahko po želji razdrobite rumenjak in ga razporedite po pici. Nato posujte s sesekljanim drobnjakom, še malo naribanega Pecorino Romano in dodatnim črnim poprom.

Dober tek!

vir; Foto: Freepik (fotografija je simbolna); Portal24