Preprosto testo za domačo pizzo, ki vedno uspe

Zbrali smo recept za preprosto testo za pizzo, ki bo ustrezal vsem, pripravite ga lahko tudi zvečer in kar je najpomembneje… vedno uspe! Zapisali smo tudi nekaj nasvetov, kako doma pečena pizza uspe čim bolje. Iz navedenih sestavin boste dobili šest porcij. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli uro in pol.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:
  • 20 g svežega kvasa
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 250 ml mlačne vode
  • 320 g moke 00 (lahko tudi navadne, če te ne najdete)
  • 1 čajna žlička soli
  • 3 žlice oljčnega olja

Postopek priprave:

Kvas in sladkor zmešamo s polovico tople vode in pustimo peniti deset minut.

Moka 00 je idealna, ker je zelo fino mleta, vendar ne bo nič hudega tudi, če boste uporabili navadno gladko moko.

V moko, ki ste jo dali v večjo skledo, dodajte kvas, sol, preostanek tople vode in olivno olje.

Zamesite gladko testo, po potrebi dodajte malo moke, vendar ne preveč.

Ko zamesite testo, ga razdelite na več delov. Odvisno je od velikosti pekača v katerem boste testo pekli in kako gosto želite imeti.

Približno 45 minut pustite naj vzhaja, pokrijte s čisto kuhinjsko krpo.

Pečico segrejte na 250 stopinj. Nizke temperature niso primerne za peko pizze, ker je tanka in pravzaprav ne potrebuje dolgotrajne peke.

Vzhajane kroglice testa eno za drugo razvaljajte ali pa jih na dobro pomokani površini oblikujte kar z rokami.

Prestavite v rahlo naoljen pekač (nočete, da se sprime) in dodajte dodatke za pizzo po lastni presoji.

Paradižnikove omake ne dajte preveč, da se testo ne razmoči, prav tako ostale sestavine. Tukaj res velja pravilo manj je več.

Pecite v ogreti pečici na 250 stopinj od 10 do 15 minut, odvisno od moči pečice.

Občutljive jedi, kot je pršut, dodamo šele na koncu, torej ko pico vzamemo iz pečice. Ne želite, da se scvrejo, ampak samo segrejejo.

Dober tek!

Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Calzone pizza, dišeča dobrota iz domače kuhinje

Calzone je preložena pizza in vse, kar gre na pico, lahko gre tudi v calzone. Nadev položimo na polovico v krog razvaljanega testa za pico. Testo nato prepognete, premažete z oljčnim oljem in spečete v pečici. Za pripravo jedi boste potrebovali dve uri, predvsem zaradi vzhajanja testa. Iz navedenih količin sestavin boste dobili osem porcij… več tukaj.

By A.K.

Komentar: