Pretežno oblačno in vetrovno bo, na zahodu bo deževalo

ByAna Koren

8. januarja, 2023
Foto: PexelsFoto: Pexels

Danes bo pretežno oblačno in vetrovno, na zahodu bo začelo deževati

Danes bo pretežno oblačno in vetrovno, na zahodu bo začelo deževati, le v severovzhodni Sloveniji bo še delno jasno in sprva ponekod megleno. Na Primorskem in Notranjskem bo dopoldne občasno rosilo ali rahlo deževalo. Popoldne se bo dež na zahodu krepil in se zvečer širil proti osrednji Sloveniji. Krepil se bo jugozahodnik, ob morju bo proti večeru zapihal jugo. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 7, drugod od 8 do 14 °C.

Jutri bo deževno. Predvsem v južni Sloveniji bo možna tudi kakšna nevihta. Dopoldne bo v Prekmurju in na Štajerskem še pihal južni veter, ob morju jugo, ki bo čez dan ponehal. Meja sneženja bo med 1200 in 1600 m nadmorske višine. Popoldne bo zapihal severni veter, na Primorskem proti večeru burja, meja sneženja se bo spuščala. Temperature bodo zjutraj in dopoldne od 4 do 10, na Primorskem do 12, v Gornjesavski dolini okoli 1°C, popoldne pa se bo hladilo.

Obeti

Noči na torek bodo padavine povsod ponehale. V torek se bo razjasnilo, po nekaterih nižinah bo zjutraj nastala megla. Ponekod bo pihal severni veter. V sredo bo delno jasno z nekaj koprenaste oblačnosti.

Vremenska slika

Nad severnim Atlantikom je obsežno in globoko območje nizkega zračnega tlaka. Hladna fronta je dosegla Alpe in bo jutri prešla Slovenijo. Pred njo doteka k nam od jugozahoda topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

danes bo oblačnost od zahoda naraščala, ob severnem Jadranu in v Furlaniji-Julijski krajini bo občasno rahlo deževalo. V krajih vzhodno in severno od nas bo še nekaj jasnine. Na Hrvaškem in Madžarskem bo pihal okrepljen jugozahodnik, ob severnem Jadranu popoldne jugo.

Jutri bo oblačno s pogostimi padavinami. Ob severnem Jadranu bo dopoldne še pihal jugo ali jugozahodnik. Popoldne bo zapihal severni veter, zvečer na Jadranu burja, hladilo se bo. Meja sneženja se bo v Alpah spustila do višje ležečih dolin.

Vir: ARSO Foto: Pexels