Pričeske, ki ženske po 40-ih, pomladijo za deset let

ByAna Koren

10. marca, 2023
Foto: Pexels

Pričeske, ki ženske po 40-ih, pomladijo za deset let

Kot verjetno že veste, imajo lahko pričeske učinek proti staranju. Dobra pričeska lahko spremeni vaš celoten videz in pomladi vaš obraz. Zato je ob vstopu v četrto desetletje življenja pomembno izbrati laskav slog, ki bo, kar najbolje, dopolnil poteze vašega obraza. Pomladil bo vaš videz, ne da bi pritegnil pozornost na naravne znake staranja.

Mehke, puhaste frizure, ki lepo obrobijo obraz, so odlična izbira za doseganje tega učinka. Poudarijo ličnice, oči in druge “visoke” dele obraza, da boste videti mlajši. Torej, če ste pripravljeni na spremembo, je to nekaj najboljših frizur, ki jih lahko izberete in s katerimi boste v trenutku videti deset let mlajše.

Pomlajevalne pričeske za ženske po 40.

Daljši fru-fru ob strani

Ne glede na dolžino in strukturo vaših las je dovolj, da svoji pričeski dodate dolg na stran počesan frufru. Brez posebnega truda bo lepo uokviril in osvežil vaš obraz. Glede na to, da obrazne poteze z leti postanejo izrazitejše in pogosto ostrejše, bo dolg frufru z globoko stransko prečo preprečil, da bi bili lasje videti tanki. Omehčal bo kvadratne obrazne poteze. Prečo naredite na najvišji točki loka obrvi, saj s tem pritegnete pozornost na oči.

Večplastni prameni vzdolž obraza

Če si ne želite postriči paža, ampak obdržati obstoječo pričesko, je preobrazba možna, tudi z minimalnimi spremembami. Prosite svojega frizerja, naj vam pramene ob obrazu postriže nežno in v plasteh. Dolgi ravni lasje lahko pritegnejo pozornost na dele obraza, ki jih želite skriti.

Daljši, večplastni prameni lepo uokvirijo obraz. Hkrati ponujajo širok nabor možnosti oblikovanja (še vedno si boste lahko naredile figo). Lahko vam pomagajo podaljšati vašo okroglo obliko in na splošno omehčati obrazne poteze. Večplastno pričesko oblikujte valovito, kar daje lasem mehkobo, volumen in polnost, obrazu pa mladost.

Fru-fru v obliki čebule

Fantastična izbira je romantični frufru, postrižen v obliki pentlje ali polkroga. Ob tej izbiri se morate biti pripravljeni posvetiti vzdrževanju in oblikovanju frufrujev. Ta stil zaobljenega paža, katerega najboljša ambasadorka je igralka Dakota Johnson, bo v trenutku pomladil vaš obraz in mu dal mladostno svežino.

Tip frufruja je postrižen v obliki loka, tako da so najkrajši prameni tik nad obrvmi, najdaljši pa segajo vse do čeljusti. Rezultat je čudovit, laskav okvir za vaš obraz. Ta frufru je tudi odlična izbira, če želite prekriti navpične gube na čelu.

Večplastni bob

Večplastna pričeska je ena najlažjih pričesk za vzdrževanje. Njegova dolžina sega do rame ali ključnice, zaznamujejo ga mehki sloji, ki bodo pritegnili pozornost na gibanje vaših las, ne na gube. Če ji dodate “zaveso” frufruja, boste pričesko dodatno omehčali, pridobili volumen in puhastost ter poudarili najlepše poteze obraza . Frufru lahko razdelite na sredini za bolj eleganten videz ali ob strani za zabaven, mladosten slog.

Princesa.si Foto: Pexels