Vrača se legendarni in prostorni Renault Espace

V nasprotju z napovedmi bo Renault v svoji ponudbi ohranil ime kultnega enoprostorca. Renault Espace, model, ki je že od leta 1983 sinonim za velike enoprostorce, se vrača na sceno. Šesta generacija prinaša tudi revolucionarne spremembe, med katerimi je najbolj očitna ta, da model ne bo več enoprostorec. 

Espace tako postaja SUV model, sodeč po dostopnih informacijah pa bo v veliki meri temeljil na novem Australu. Doslej je francoski proizvajalec objavil le napovedni teaser, ki razkriva detajl zadnjega dela vozila. Novi model je opisal kot “udobnega, inovativnega in vrhunskega”, kot je bil do sedaj. 

Novi Espace bo uporabljal arhitekturo CMF-CD, ki je bila uporabljena pri prejšnji generaciji, ki jo uporabljajo Austral, Nissan X-Trail in Mitsubishi Outlander. Predvidevamo, da si bo motorizacijo izposodil pri Australu, ki bo vključeval tudi hibridne pogone. 

Če k vsemu dodamo še sedemsedežno opcijo, postane jasno, da bo novi Espace nadomestil prejšnjo generacijo, pa tudi drugo generacijo Koleosa.

Novembra letos Espace praznuje 40. rojstni dan – idealen datum za lansiranje nove generacije, kajne?

vir Foto: Renault

Wyoming napovedal prepoved prodaje električnih avtomobilov, zakaj

Predstavniki ameriške zvezne države so predlagali predlog zakona o prepovedi prodaje električnih avtomobilov. Zamisel o začetku glasovanja o prepovedi prihaja iz skupine republikanskih zakonodajalcev v Wyomingu. Vložili so predlog zakona, ki zakonodajalce poziva k postopni opustitvi prodaje novih električnih vozil do leta 2035… več tukaj.

By A.K.

Komentar: