Prihod valižanskega princa in princese v Ascot navdušil množico

Nezaslišano vzklikanje občinstva v Royal Ascotu je pozdravilo valižanskega princa in princeso, ki sta se pojavila na konjskih dirkah. Prispeli so v koloni kočij, ki jih je vodila kočija s kraljem Charlesom in kraljico Camillo. Čeprav sta britanski kralj Charles in njegova soproga Camilla prispela na hipodrom pred prinčevskim parom, je občinstvo z bučnim vzklikanjem pokazalo, koga ima raje. Kralju ni bilo nerodno, ker se verjetno zaveda, da na mladih svet stoji. Pravzaprav je lahko vesel, da se vsaj na konjskih dirkah monarhija ni zamajala.

Valižanski par urejen, kot se spodobi

Valižanska princesa Catherine je bila od glave do pet oblečena v rdeče, po filozofiji kraljice Elizabete II., da mora njen videz vedno izstopati. Princ William je, kot pravi angleški gentleman, nosil dnevni smoking s cilindrom na glavi in ​​dežnikom v roki. Slednje je hitro odložil in se tako izognil protokolu, vsaj kar zadeva pokrivala. Ali pa ga je vodil zgled očeta kralja, ki je tudi snel cilinder, ko je izstopil iz kočije.

Princesa je nosila obleko modne hiše Alexander McQueen z ujemajočim se klobukom priljubljenega britanskega zlatarja Philipa Treacyja in torbico znamke Hermes. Za to priložnost je dolge lase spela v figo, videz pa dopolnila z vpadljivimi uhani francoske znamke Sézane, ki jih je nosila že večkrat.

Par v dobri družbi

Za Williamom in Kate je na hipodrom pripeljala kočija z Williamovo sestrično, princeso Beatrice in njenim možem Edoardom Mapellijem Mozzijem. Vsaj po pripovedovanjih, sta v veliko boljših odnosih z odpadniškim princem Harryjem, kot bodoči britanski kralj. Pri zabavi pa nihče ne vpraša, kdo je s kom boljši.

Princesa Catherine je sedela v loži poleg Sophie, vojvodinje Edinburške, žene Charlesovega mlajšega brata, ki je stavila. Kolikor je bilo razbrati iz veselih gest, je dobila stavo z zmago džokeja Frankieja Dettorija, ki je dosegel svojo 80. zmago v Royal Ascotu.

vir Foto: zajem zaslona Portal24