Prihodnost gostilne na Rožniku kljub menjavi najemnika negotova

ByAna Koren

18. septembra, 2023 , ,

Prihodnost gostilne na Rožniku kljub menjavi najemnika negotova

Odkar je julija gostilno na Rožniku zapustil prejšnji najemnik Peter Zupanc iz družbe Tribune naložbe, je gostinska ponudba v tej priljubljeni lokaciji okrnjena. Strežejo le iz kioska, ki so ga postavili pred hišo, kavo ponujajo na avtomatu in ni več ponudbe zaščitnih rožniških flancatov. Vse od takrat, ko je Zupanc zapustil gostilno, je podoba Cankarjevega vrha drugačna. Miz in klopi praktično ni več oziroma so v močno zmanjšanem številu postavljene le ob hiši, na drugi strani poti je še nekaj ležalnikov.

Gostilno je prevzel nov najemnik Davorin Marinič s.p. lastnik trgovine Lovec v Grosupljem, vendar so informacije o njem zelo skope. Marinič ob klicu ni želel razkriti, za koliko časa je najel gostilno, saj je to poslovna skrivnost. Prav tako ni želel govoriti o svojih načrtih, prenovi in gostinski viziji. Poudaril pa je, da bo delovanje prilagodil razmeram. Vodenje gostilne bo prevzela Natalija Bernik, ki bo kmalu ustanovila svoje podjetje, vendar tudi ona za pojasnila ni bila dosegljiva, navaja N1. V sporočilu je odgovorila le, da v tem trenutku ne dajejo izjav.

Kiosk

Časnik Delo pa je poročal, da bo do septembra potekala prenova, zato bodo začasno stregli le v kiosku. Bernik je v pogovoru za Delo dejala, da ima precej izkušenj, saj je v preteklosti deset let delala v gostilni Rožnik, ko jo je najemal še predprejšnji lastnik. Napovedala je tudi, da bodo v ponudbo znova vrnili flancate, čeprav bodo verjetno drugačne oblike. Sicer pa bo ponudba takšna, kakršna ustreza tej gostilni.

Več kot dva meseca po zamenjavi najemnika gostilna še vedno deluje v omejenem obsegu. Kdaj bo znova zaživela v prejšnji obliki, tako Marinič kot Bernik nista želela napovedati.

Prejšnji najemnik Zupanc je med razlogi za odhod navedel visoko najemnino, dvig cen energentov in rast stroškov dela. Prav tako je navedel, da je lastnica gostilne Ivana Marija Obersne, ponujala le letno podaljševanje najemne pogodbe, kar bi jim onemogočilo vlaganja. Na te navedbe se je Obersne odzvala, sporočila je, da si želi “novega, zanesljivega in poštenega najemnika.”

Zdi se, da je prihodnost gostilne na Rožniku še vedno negotova. Jasnih informacij o načrtih novega najemnika in kdaj bo gostilna znova vabila s pestro ponudbo namreč ni. Lokalci in obiskovalci upajo, da bodo kmalu dobili več informacij in da bo priljubljena gostilna kmalu spet polno zaživela.

vir Foto: Šmarna gora Portal24