Priljubljeni opičji kruh lahko pripravite v nešteto kombinacijah

Priljubljeni “monkey bread” dobesedno prevedeno – opičji kruh, lahko naredite v nešteto kombinacijah. To so kroglice iz kvašenega testa, slanega ali sladkega, ki ga zmešamo s stopljenim maslom in začimbami, nato položimo v model za kolače in spečemo. Kasneje se odtrga kos za kosom in poje.

Sestavine, ki jih boste potrebovali za testo:

  • 27 g svežega kvasa
  • 1⅓ čajne žličke sladkorja
  • 330 ml mlačne vode
  • 430 g 00 ali navadne moke
  • 1⅓ čajne žličke soli
  • 4 žlice oljčnega olja

Postopek priprave

Kvas in sladkor zmešajte s polovico tople vode in pustite deset minut.

Moka tip 500 je idealna, ker je zelo fino mleta, nič hudega pa ne bo, če boste uporabili navadno gladko moko. V moko, ki ste jo dali v večjo posodo, dodajte kvas, sol, preostanek tople vode in olivno olje. Zamesite gladko testo, po potrebi dodajte malo moke, vendar ne preveč.

Pustite približno 45 minut na toplem in brez prepiha vzhajati, pokrito s čisto kuhinjsko krpo.

Ko je testo vzhajano, ga razdelite, naložite koščke testa in dodatke po okusu v pekač za kolače (kot v videu) in specite.

Uporabite lahko tudi recept za:

Cimetovi polžki s pinjencem

Preprosti, kvašeni cimetovi polžki… več tukaj.

Dober tek!

Foto: zajem zaslona

By A.K.

One thought on “Priljubljeni opičji kruh je odličen v nešteto kombinacijah”

Komentar: