Primož Roglič je poravnal račune še z drugo francosko etapno dirko. Ekipa Jumbo Visma ničesar ni prepustila naključju, Jonas Vingegaard je osvojil zadnjo, 8., etapo, na zahtevni ciljni vzpon pa je z Dancem prišel zgolj novi kralj Kriterija po Dofineji.

Rumeni Jumbo visma se je na gorski etapi otresla večine tekmecev, ko so na ciljnem klancu polovili še zadnje ubežnike, je Jonas Vingegaard 5 km pred ciljem s silovitim izločil še zadnje sopotnike. Seveda z izjemo v rumeno majico odetega Primoža Rogliča.

Končni skupni vrstni red: 

 1. P. ROGLIč         SLO     29:11:22

 2. J. VINGEGAARD     DAN        +0:40

 3. B. O’CONNOR       AVS         1:41

Z roko v roki

Naveza kapetanov je složno odpeljala vse do cilja, Danec je pobral etapno zmago, Slovenec pa skupno zmago na 74. izvedbi Kriterija po Dofineji. Roglič in Vingegaard sta ciljno črto prevozila z roko v roki.

Po Pariz–Nica je Primož osvojil še drugo najprestižnejšo kolesarsko enotedensko dirko.

“Zagotovo in lepo, končno zmagujem tudi dirke v Franciji,” je v izjavi za prireditelje dejal kralj Kriterija po Dofineji.

“Ne samo midva, ampak celotna ekipa. Imeli smo pod nadzorom prav vse. Bil je težak dan, že od samega začetka, a vsi so odlično opravili svoje delo. Eden po eden so oddelali svoje. Izvrstno delo, Jonas pa je bil supermočan na zadnjem vzponu. Noro.” 

Primož Roglič
Generalka za Le Tour opravljena z odliko

Ogrevanje Rogliča in celotne ekipe Jumbo Visma za glavni cilj sezone bo dirka po Franciji, kjer bodo skušali z navezo Roglič – Vingegaard matirati in ugnati dvakratnega zmagovalca Toura Tadeja Pogačarja.

“Stvari gredo v pravo smer. Lahko smo samozavestni. Nekaj časa je še, nekaj dela nas še čaka in bi morali biti pripravljeni na Dirko po Franciji,” je Roglič uperil pogled proti glavnemu cilju, četudi ob koncu ni šlo brez njegove že večkrat slišane šale: “Da, zdaj me čakajo še ‘počitnice’ v Tignesu, nato pa Tour in s tem priprava na La Vuelto.”

Vir: MMC RTV Slovenija

Foto: Guliverimage