Primož Roglič potrdil odhod iz Jumbo-Visme na koncu sezone (video)

ByAna Koren

30. septembra, 2023 ,

Primož Roglič potrdil odhod iz Jumbo-Visme na koncu sezone

Primož Roglič, eno vodilnih imen v svetu kolesarstva, je sporočil, da bo po koncu letošnje sezone zapustil kolesarsko ekipo Jumbo-Visma. Kolesarski as je novico razkril na štartu dirke Giro dell’Emilia v Carpiju. Kljub temu, da ima s trenutno ekipo podpisano pogodbo do konca naslednje sezone, se je odločil za spremembo, katere podrobnosti bodo znane po zaključku sezone v Il Lombardii.

Roglič je dejal: “Lahko potrdim, da bom zapustil ekipo, vendar želimo vse podrobnosti povedati po dirkah, ki jih bom opravil. Tukaj bom osredotočen, nato pa bomo naredili naslednje poteze.” V preteklih tednih so se namreč pojavljale govorice o morebitnem odhodu Rogliča, zlasti po novici o predlagani združitvi Jumbo-Visme in Soudal-QuickStep.

Jumbo-Visma je med Vuelto a España sicer zavračala možnost, da bi se Roglič ločil od ekipe. Zdi pa se, da so se stvari v ozadju hitro spreminjale. Roglič, ki je ekipi Jumbo-Visma pristopil leta 2016. Roglič je z ekipo dosegel številne pomembne zmage, vključno s tremi zmagami na Vuelta a España in letošnjo zmago na Giru d’Italia.

Zanimivo je, da so zanimanje za podpis pogodbe z Rogličem izkazale številne kolesarske ekipe, kot so Movistar, Lidl-Trek, Ineos, Bora-Hansgrohe, Israel Premier Tech in Bahrain Victorious. Kljub temu bomo na uradno potrditev njegove nove ekipe morali počakati do naslednjega tedna.

Glede tekmovanja na Giro dell’Emilia, Roglič pravi: “Seveda se bomo potrudili, a to je tudi moja prva enodnevna dirka v tej sezoni. Morali bomo videti, kako so moje noge in kako sem okreval po Vuelti.” 33-letnik naj bi v torek dirkal tudi na Tre Valli Varesine, preden bo naslednji konec tedna zaključil svojo sezono in sodelovanje z Jumbo-Vismo v Il Lombardii.

vir

Foto: STA

Portal24