Primož Roglič preseneča: Odhod iz Jumbo-Visme in vstop v Boro-Hansgrohe?

Nekatere odločitve v svetu kolesarstva odmevajo močneje kot druge, in zagotovo med te sodi odločitev Primoža Rogliča, enega vodilnih kolesarjev na svetu, da po tej sezoni zapusti ekipo Jumbo-Visma. V ozadju njegove odločitve je neizpolnjena želja – zmagati na dirki po Franciji kot glavna zvezda svojega moštva. Glede na trenutne razmere v ekipi Jumbo-Visma, kjer v ospredje stopa Jonas Vingegaard, je Rogličeva odločitev morda smiselna.

Za ekipno vodstvo in navijače je njegov možni prestop k Boro-Hansgrohe le še vprašanje časa. Kljub temu, da Rogličev naslednji delodajalec uradno še ni znan, pa so signali jasni.

V odzivu na to novico je Grischo Niermann, športni direktor Jumbo-Visme, izrazil spoštovanje do Rogličevih odločitev. “Primož je za našo ekipo dosegel izjemne uspehe. Čeprav nam bo nedvomno manjkal, razumemo njegove ambicije in mu želimo vse najboljše na poti do osvojitve Tour de France,” je dejal Niermann.

Zanimivo je, da so nekateri viri poročali, da je Niermann, ki je imel ključno vlogo v ekipi med dvema zmagama Vingegaarda na Touru, morda ena izmed oseb, ki je nevede prispevala k Rogličevi odločitvi za spremembo.

Jens Voigt, nekdanji nemški kolesarski zvezdnik, pa je izpostavil biološko uro Rogliča in dodal, da je v trenutnih okoliščinah takšna odločitev edina smiselna za Rogliča.

Rogličeva potencialna selitev bo nedvomno dodala vrednost nemški ekipi Boro-Hansgrohe. Kot eden najbolj zanesljivih kolesarjev na svetu je Roglič zagotovilo za zmage in odlične rezultate.

Ne glede na vse spekulacije in govorice pa bo resnično smer Rogličeve kariere jasna šele z uradno potrditvijo prestopa.

vir Foto: Roglič FB Portal24