Primož Roglič v barvah Bora Hansgrohe: “Želimo zmagati”

Primož Roglič [Foto: Zajem zaslona]

Primož Roglič v barvah Bora Hansgrohe: “Želimo zmagati”

Na letošnji Dirki Pariz–Nica se kolesarski svet osredotoča na Primoža Rogliča, ki prvič nastopa v dresu nove ekipe Bora Hansgrohe. Roglič, ki je prej osem sezon preživel pri ekipi Jumbo Visma, izpostavlja močno konkurenco in željo po zmagi, kljub temu da je na dirki prisotnih še veliko drugih kandidatov za zmago. “Želimo zmagati. Ampak tukaj je vsaj še deset takšnih, že na prvi etapi je bil občutek, da jih želi zmagati 200,” je povedal Roglič za TV Slovenija.

Sprememba ekipe je prinesla nove izzive, tudi navajanje na nove barve dresa. Roglič priznava, da se še vedno instinktivno ozira za rumenimi dresi svoje prejšnje ekipe, vendar je trenutni fokus na uigravanju z novimi kolegi. “Za zdaj vse v redu. Med dirko še kar malo sledim rumenim, po vseh teh letih se moram tudi sam navaditi na te nove barve,” je dejal Roglič.

Rogličeva preteklost pri Jumbo Vismi je bila uspešna, saj je ekipi pomagal doseči status najboljše kolesarske ekipe na svetu. Sedaj pa je čas za nove podvige z ekipo Bora Hansgrohe, s katero želi ponovno upravičiti svojo številko ena na kolesu, ki jo nosi kot zmagovalec dirke pred dvema letoma.

Tudi letos je konkurenca na Dirki Pariz–Nica močna. Roglič omenja, da so prve etape minile brez težav, vendar je veliki konkurent Remco Evenepoel trenutno v skupnem seštevku nekoliko v prednosti. Ekipna vožnja na čas, ki bo potekala v torek, bo predstavljala ključni trenutek za ekipo Bora Hansgrohe, saj bo pomembna za uigranost in skupno uspešnost.

Poleg Rogliča, se v dirki izpostavlja tudi Nizozemec Arvid de Kleijn, ki je zmagal drugo etapo in poudaril pomen ekipnega dela in strategije. De Kleijnova zmaga je bila še posebej pomembna za njegovo ekipo Tudor Pro Cycling, saj je predstavljala njihovo prvo zmago na najvišji ravni kolesarstva.

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto: Zajem zaslona