Princesa Kate se opravičuje za preurejeno fotografijo

Catherine Middleton Valižanska princesa (Photo by Jack Hill - WPA Pool/Getty Images)

Princesa Kate se opravičuje za preurejeno fotografijo

Britanska princesa Walesa, Kate, je na družbenih omrežjih izrazila opravičilo zaradi “kakršne koli zmede”, ki jo je sprožila urejena fotografija, objavljena dan prej s strani njene pisarne v Kensingtonski palači. Sliko, ki prikazuje 42-letno Kate obkroženo s svojimi tremi otroki, so po analizi, ki je pokazala, da ne ustreza uredniškim standardom, umaknile številne vodilne novinarske organizacije, vključno z Reutersom. Kate, v sporočilu podpisanem s “C” na X, ki označuje, da je avtorica sama, je pojasnila, da kot amaterska fotografinja včasih eksperimentira z montažo in se želi opravičiti za morebitno zmedo, ki jo je povzročila z deljenjem družinske fotografije.

Fotografija je prikazala nasmejano Kate s svojimi žarečimi otroki, princema Georgeom in Louisom ter princeso Charlotte v Windsorju, kjer družina prebiva. Po navedbah Kensingtonske palače je bil avtor fotografije njen soprog, prestolonaslednik princ William. Vendar pa so po objavi tiskovne agencije, kot so Getty, Reuters, Associated Press, AFP in Press Association, fotografijo umaknile, saj je analiza pokazala, da del rokava jopice Kateine hčerke ni bil pravilno poravnan, kar je nakazovalo na spremembo slike.

Princesa Kate z otroci [Foto: Princ in princesa Walesa/ Instagram] – sporna fotografija

Objaviti je želela neformalno sliko

Kraljevi viri so razkrili, da je Kate želela objaviti neformalno sliko svoje družine ob praznovanju materinskega dne v Veliki Britaniji, z manjšimi prilagoditvami. Televizijski izdajatelji, ki so imeli dostop do izvirne slike, so po pregledu metapodatkov potrdili, da je bila slika shranjena v Adobe Photoshopu dvakrat na Apple Mac.

Ta fotografija je hitro pritegnila medijsko pozornost, saj je bila prva uradna fotografija Kate po njenem dvo-tedenskem bivanju v bolnišnici zaradi operacije trebušne votline, povezane z nerakavo, a nedoločeno boleznijo. Čeprav je iz njenega urada prišla novica, da se bo k javnim dolžnostim vrnila šele po veliki noči in da dobro okreva, je njena nedavna odsotnost sprožila obilico ugibanj o njenem zdravstvenem stanju na družbenih omrežjih.

V zahvalnem sporočilu, ki je spremljalo objavo fotografije, se je Kate zahvalila za vso podporo in dobre želje v zadnjih dveh mesecih. Kate in William sta bila v ponedeljek videna skupaj, ko sta z avtomobilom odpotovala iz Windsorja v London. Medtem ko se je princ pridružil starejšim članom kraljeve družine na bogoslužju ob dnevu Commonwealtha v Westminstrski opatiji, je Kate odšla na zasebni sestanek, kot je bilo načrtovano, in se ni udeležila maše.

Poleg Kate je bil odsoten tudi 75-letni kralj Charles, ki je zaradi zdravljenja neopredeljene oblike raka preložil svoje javne nastope. Kralj se je v predhodno posnetem sporočilu zahvalil za prijazne želje in izrazil svojo zavezanost, da bo še naprej služil Commonwealthu po svojih najboljših močeh.

[Vir: Reuters]; Portal24; Foto: GettyImages