Priscilla Presley izpodbija oporoko hčerke Lise Marie

Priscilla Presley, bivša žena legende rock’n’rolla Elvisa Presleyja, je vložila pravno zahtevo za izpodbijanje veljavnosti oporoke njune pokojne hčerke. Lisa Marie Presley, edini otrok para, je umrla 12. januarja v starosti 54 let po srčnem zastoju… o tem smo poročali tukaj.

Sprememba oporoke Lise Marie iz leta 2016, ki je Priscillo odstranila kot skrbnico zapuščine, se izpodbija na sodišču. Po besedah ​​odvetnikov Priscille Presley je Priscillino ime na dokumentu napačno črkovano, podpis pa se zdi nenavaden. V vlogi na višjem sodišču v Los Angelesu so odvetniki 77-letnice povedali, da je izvedela za “domnevno spremembo iz leta 2016”, šele po smrti Lise Marie.

Dodatek k oporoki odstrani Priscillo in nekdanjega poslovnega menedžerja Barryja Siegela kot soizvršitelja in ju nadomesti z njenima otrokoma Rileyjem, 33, in Benjaminom Keoughom. Benjamin Keough je umrl leta 2020 v starosti 27 let. Riley Keough je igralka.

Napačno črkovano ime matere

Po besedah ​​odvetnikov Priscilla Presley trdi, da ji nadomestilo ni bilo zagotovljeno v času hčerinega življenja, kot je bilo posebej zahtevano v oporoki.

V dodatku k oporoki Lise Marie je tudi “napačno črkovano ime njene matere” in nosi podpis Lise Marie. Podpis “se zdi v neskladju z njenim običajnim podpisom”, glede na sodne dokumente, ki jih je videl BBC. Njeni odvetniki trdijo tudi, da sprememba oporoke ni bila notarsko overjena.

“Na podlagi zgoraj navedenega je treba domnevno spremembo iz leta 2016 šteti za neveljavno,” je zapisano v vlogi.

Pravni postopek je sledil manj kot teden dni po tem, ko se je družina Lise Marie Presley udeležila javne spominske slovesnosti zanjo na družinskem posestvu Graceland v Memphisu. Pri bogoslužju je Priscilla prebrala pesem, za katero je rekla, da jo je napisala ena od treh hčera Lise Marie. 

Okrožni mrliški urad Los Angelesa še ni objavil vzroka smrti Lise Marie.

Foto: Lisa Marie Presley Twitter

By A.K.

Komentar: